Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
17.10.2007 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nizozemsko - Slovinsko 2:0

Nizozemsko si snadno poradilo se Slovinskem a po porážce s Rumunskem si tak napravilo trochu pošramocenou reputaci. Díky ztrátě Bulharska v Albánii navíc mají tulipány velice blízko k postupu na ME.

Domácí byli od úvodních minut jasnými pány na hřišti a již v sedmé minutě pálil těsně mimo Van Persie. Slovinské obraně toto varování nestačilo, a tak přišel trest. Ve 14. minutě našel Huntelaar Sneijdera a ten mířil přesně - 1:0.

Ve 23. minutě mohl Sneijder přidat druhý gól, ovšem jeho střele se tentokráte do cesty postavila tyč. Další nizozemskou šanci neproměnil Robben a lépe se nevedlo ani ve 38. minutě Seedorfovi. Hosté o sobě dali vědět pouze jednou, s pokusem Iliče ze 24. minuty si však poradil Stekelenburg.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, domácím fanouškům ale přidělávaly vrásky na čele zranění. Už v první půli ze zdravotních důvodů odstoupil Van der Vaart, jehož ve druhém poločase následovali Van Persie a Robben. V 70. minutě se vyznamenal Handanovič, který zneškodnil trestný kop aktivního Sneijdera. Domácí své snažení nakonec přece jenom korunovali druhou brankou, v 88. minutě centroval Seedorf a míč do sítě uklidil kanonýr Huntelaar.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Lion

Nizozemci sice prohráli v Rumunsku,ale jejich situace ve skupině je i tak dobrá. Pokud se nestane nic mimořádnýho,s přehledem postoupí.Slovinci sou už dávno ze hry venku,Nizozemci s přehledem zvítězí

Reagovat
HOST*bary72

Dobrá trefa s přesným výsledkem !!!

Reagovat
HOST*bary72

Čekám ofenzivní smršť Tulipánů. Slovinci se nezmůžou na nic, jsou nevýrazný. Tip 4:0.

Reagovat
RMCF

Nevíte jestli s eRafael zranil nebo proč střídal tak brzo.

Reagovat
HOST*bary72

Zbývá dodat jen, že jsem čekal větší gólové prasazení Nizozemců. Konečné skóre nevypovídá o skutečném kvalitatitvním rozdílu mezi oběma státy, co se týče fotbalu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele