Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
13.10.2007 20:50 CET
2 : 0
(1:0)

Itálie

Gruzie

Rozhodčí: Megia Davilla
Diváci: 23.057

Reportáž

Itálie - Gruzie 2:0

Italové šli do domácího zápasu s Gruzií s vědomím úspěchů svých konkurentů v bojích o postup na EURO – Francie a Skotska. A tak nutně potřebovala vyhrát i ona, aby se vrátila před Francii na druhou příčku.

Gruzínci však Italům nedali pranic zadarmo a inkasovali až po více jak 40 minutách. Pojďme ale postupně po stopách hubeného vítězství Itálie. Gruzie krom toho, že Italy nechala jen dvakrát skórovat, je také nepouštěla do přílišného množství šancí, sama si však nevypracovala žádnou. Squadra Azzura poprvé ohrozila branku, kterou hájil i dnes Lomaia, až ve 26. minutě zásluhou šance kanonýra Luky Toniho, jenž však přímo geniální centr Di Nataleho nevyužil ke vstřelení prvního gólu zápasu. Po půlhodině hry pak vybojoval pro Italy standardní situaci Quagliarella a Pirlo pěkně načechral míč opět na hlavu Tonimu, ten však pro změnu nemířil moc do strany, ale moc vysoko. Přesto se nakonec Itálie dočkala gólu ještě v prvním poločase, když se tentokrát rozhodl Pirlo ohrozit soupeřovu svatyni přímou střelou a ukázalo se, že to bylo výborné rozhodnutí. Italský dirigent nakopl míč ze zhruba 32 metrů a ten si to namířil nikým nerušen přímo do sítě – 1:0. Touto pastvou pro oči také skončil první poločas.

Ve druhém dějství diváci na stadionu dlouho čekali na nějaký vzruch u té, či oné branky a dočkali se až v 73. minutě. Centr Ambrosiniho však nenašel hlavu Toniho na zadní tyči, a tak se domácí fandové a hráči zatím nedočkali navýšení náskoku. Na 2:0 upravoval až v 83. minutě krajní bek Grosso. Toni ukázal svou sílu, přetlačil obránce, sklepl míč Grossovi, jenž parádní pumelicí vymetl šibenici gruzínské branky. Italové tak mohou slavit povinné tři body, které sice nepříliš slavně, ale přeci jen zaslouženě z utkání s Gruzií vydolovali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Lion

V téhle fázi kvalifikace jakákoli ztráta může být rozhodující, kord v téhle skupině. Italové si určitě nepřipouští,že by měli ztratit, 2:0

Reagovat
HOST*

Gruzie bez šance na postup Itálie body potřebuje Vzájemný zápas 3:1 pro Italy Není co řešit 1

Reagovat
HOST*George

Italove si zatrenuji ...nic jinyho nez vyhru brat nemuzou...pokud streli rychle gol,dva...skonci to debaklem:-)

Reagovat
HOST*bary72

Italové si nepřipouští nic jiného než jasné vítězství. Ale vzpomeňte jak doma remizovali s Litvou ! Bude to asi za 1, ale vydřené, tip 2:1.

Reagovat
HOST*bary72

Tak zatím Italové, díky vítězství, žijou. A 23 OOO diváků je teda málo. A to se hrálo v Janově.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele