Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina E
13.10.2007 20:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Izrael 1:0

Fotbalisté Chorvatska už jsou jednou nohou na závěrečném turnaji Eura 2008. Po domácí výhře nad Izraelem vedou tabulku skupiny E o tři body před druhou Anglií a o osm bodů před třetím Ruskem, které má ovšem zápas k dobru.

Izrael potřeboval nutně vyhrát, po prohře s Anglií v minulém zápase se mu značně oddálily postupové šance. Nyní potřeboval vyhrát a doufat, že Anglie následující dva zápasy prohraje. Chorvatsko zase do tohoto zápasu vstupovalo s tím, že pokud vyhraje, značně se příblíží vytouženému postupu.

Chorvatsko v devíti zápasech nastřílelo 24 gólů, izraelský trenér to moc dobře věděl a na trávník ze začátku poslal spíše defenzivní sestavu. Trvalo patnáct minut, než si Chorvatsko vytvořilo větší šanci, Ivica Olič slušně vystřelil, z šesti metrů dokázal ale trefit jen nohy izraelského brankáře Nira Davidovitche. V první půli nebylo k vidění moc šancí, domácí měli především problémy překonat dobře organizovanou izraelskou obranu.

Vše vzalo za své v 52. minutě, kdy se po pravé straně uvolnil Vedran Čorluka a po jeho nahrávce si Eduardo da Silva, který letos válí v dresu Arsenalu, zachoval chladnou hlavu a překonal Davidovitche. O pouhé čtyři minuty později mohl vedení navýšit Luka Modrič, jeho střela zpoza vápna však skončila těsně vedle tyče. Izraelská největší šance se zrodila po úniku liverpoolského Yossiho Benayouna. Tak, jak to ukázal již mnohokrát v dresu Liverpoolu, obešel z pravé strany dva bránící hráče a už se dostával před Pletikosu, ten však zavčas vyběhl a gól mu sebral z kopačky. V utkání se pak už žádná větší šance nezrodila a domácí si připsali hodně důležitou výhru. Pro Izrael prohra znamená definitivní ztrátu nadějí.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Tady byli nějaké šachy s termínem utkání, taky nikdo nepřiložil komentář ani před utkáním. Favorizoval jsem jasně domácí, přeju jim, ale Izrael je nevyzpytatelný. Nakonec to dobře dopadlo už se může slavit! Vivat CROATIA !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele