Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina E
13.10.2007 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Anglie - Estonsko 3:0

Anglie musela doma bezpodmínečně potvrdit roli favorita a zvítězit, protože je v tabulce druhá za vedoucím Chorvatskem a zezadu na ni dotírají Rusko a tříbodový odstup má Izrael. To Estonsko je na tom úplně jinak. Již nemá šanci na postup a krčí se na šestém, tedy předposledním místě s pouhými čtyřmi body. Minulý zápas hraný v Tallinu vyhrála Anglie 3:0.

Anglii trápí zranění tří opor. Obranu poznamenala absence Johna Terryho, v záložní řadě nenastoupil David Beckham a v útoku se Albion musel obejít bez Emila Heskeyho. Naopak do reprezentace se vrátil po zranění Wayne Rooney. Estonsko má na marodce dva hráče: Anderse Opera a Vladimira Voskoboinikova

Hned v první minutě měl velkou možnost Owen, ten po chybě estonské obrany zůstal úplně osamocen před brankářem, ale svou šanci neproměnil. V desáté minutě padl první gól zápasu a vstřelila ho Anglie. Po souhře Micah Richards - Shaun Wright-Phillips vystřelil druhý jmenovaný, Martu Poomovi proklouzl míč mezi rukavicemi a Anglie se mohla radovat z vedení. Albion začal ve velkém stylu a v pohodě si hlídal vedení. Po další výborné akci si Wayne Rooney všiml vyběhnuvšího branaře a zkoušel ho přehodit. To se mu ovšem nepovedlo a balon skončil těsně nad břevnem. Estonsko hrozilo jen sporadicky, přesto mělo jednu slušnou příležitost. Po centru domácí obrana zaváhala, ale hostující tým nedokázal šanci proměnit. Místo toho ve 32. minutě znovu inkasoval. Po centru Ashelyho Cola se dostal míč k Rooneymu, ten pohotově vypálil a s pomocí teče domácího obránce skóroval.

O dvě minuty později to bylo 3:0. Cole znovu nacentroval a Taavi Rahn si dal vlastní gól. Anglie svého soka drtila, ovšem všechny branky dala se štěstím. Estonsko mělo také dobrou šanci, když střílel Dmitrijev, sice přesně, ale s nedostatečnou razancí. Hosté byli přikováni před vlastní branku a ke konci poločasu se téměř nedostávali za půlku. Při odchodu do kabin bylo už zřejmě rozhodnuto.

Po změně stran hrozili i Estonci, dvakrát pálil Joel Lindpere, ale na Robinsona si nepřišel. Na druhé straně se střelou přes hlavu připomněl Rooney. Jeho útočný parťák Michael Owen nebyl moc výrazný a nahradil jej Frank Lampard. Anglie už nehrála tak ofenzivně a dovolila soupeři hned čtyři rohy v řadě, ale výraznější šance z toho nebyla. Domácí se spíše šetřili na důležitý souboj s Ruskem a čekali na závěrečný hvizd. Přesto ještě měli šanci, v 89. minutě vymyslel Rooney krásnou přihrávku na Gerrarda, ten mohl přečíslit hostující obranu s pomocí Joa Cola, ale místo nahrávky zvolil kličku a estonský obránce mu míč odkopl. To byla poslední výraznější akce zápasu před tím, než rozhodčí naposledy pískl do píšťalky a ukončil zápas.

Anglie tak splnila povinnost a přiblížila se k postupu, ve středu si ho může zajistit definitivně, pokud vyhraje v Rusku.

Autor: David Mareček

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Lion

Z koncem kvalifikace by jakákoli ztráta byla hodně nepříjemná a Anglie si to určitě uvědomuje, proto ani slabé Estonsko nesmí podcenit, tady to bude pohodová výhra domácích 4:0

Reagovat
HOST*

Anglie nesmi doma zavahat s tak slabym souperem,protoze jeste nema jisty postup..v Estonsku vyhrali 3:0 myslim ze doma to bude podobny

Reagovat
HOST*bary72

England si vůbec nepřipouští nic jiného než postup, tzn. výhru. Estonci dokážou hrát disciplinovaně a takticky, ale víc než do 30. minuty vzdorovat nebudou. Tip 4:0.

Reagovat
HOST*

Estonso ze hry venku Anglie hraje doma Tipuji 1 v polčasu

Reagovat
smazaný uživatel

No rekla bych ze to vic jak 3:0 neskonci.. muj tip je spis tech 2:0 Anglie posledni dobou nic moc

Reagovat
HOST*Devil

Jooo!

Reagovat
HOST*bary72

Potřebné umírněné vítězství a teď vzhůru na Rusko, to bude rozhodující.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele