18. kolo
12.12.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ES Troyes - SC Bastia 1:1

Ani výměna trenéra Troyes nepomohla - loňský vítěz Ligue 2 pouze remizoval doma s Bastií 1:1 a stále čeká na první výhru sezony. Nováček navíc opět v poločase prohrával po trefě Seka Fofany (22'), body mu musel zachraňovat až talentovaný Jimmy Cabot nádherným volejem (58'). Nový kouč Claude Robin tak své angažmá odstartoval neúspěšně..

Oba týmy nutně potřebovaly body - Troyes bylo před zápasem poslední, Bastia osmnáctá. Zatímco však hosté stále drželi kontakt se zbytkem pelotonu před sebou, pro ESTAC byla výhra naprosto esenciální nutností; po další plichtě vypadá možnost záchrany v nejvyšší soutěži už jen teoreticky. Zprvu se přitom zdálo, že Robinův příchod dal mužstvu tolik potřebný elán - v úvodních dvaceti minutách byli domácí jasně lepším týmem a dostali se i do dvou dobrých šancí. Nejprve mladík Corentin Jean vyzval ke skórování Brayana Pereu, který však ve stoprocentní gólovce selhal, poté vzal Jean další akci na sebe a od zkázy musel hosty zachraňovat až na poslední chvíli se vracející Julian Palmieri.

Bylo proto překvapením, když první gól vstřelila do té doby mlčící Bastia. Veterán Benjamin Nivet hloupě přišel o míč, Floyd Ayité si chytře narazil s Fofanou a druhý jmenovaný následně placírkou pohodlně prostřelil bezmocného Paula Bernardoniho. Srovnat skóre mohl ještě před změnou stran Fabien Camus, brankář Jean-Louis Léca ale včas vyběhl ze své čáry a tuniského reprezentanta odzbrojil.

Také po změně stran měli domácí herně navrch; tentokrát však už jejich aktivita přinesla kýžené ovoce. Cabot, který pod vedením dnes už bývalého kouče Jeana-Marka Furlana naskočil k zápasu pouze dvakrát, vyrovnal fantastickým volejem po Camusově rohovém kopu. A mohlo být ještě lépe, kdyby Léca nevytasil skvělý zákrok proti Chaoukimu Ben Saadovi o čtyři minuty později.

Ani Bastia se však nevzdávala naděje na tři body; zejména střídající Axel Ngando její hru hodně oživil, dvacet minut před koncem dokonce trefil tyč a v samém závěru mířil z dobré pozice těsně mimo. Konečná remíza tak příliš nepomáhá ani jednomu ze soupeřů, dá se ale označit jako zasloužená.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele