14. kolo
10.11.2022 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Madrid (© AFP)

Real se na čtvrteční zápasy může spolehnout. Unikátní sérii prodloužil proti Cádizu

Real Madrid zvítězil na domácí půdě proti Cádizu 2:1 a ve 14. kole LaLigy si spravil chuť po předchozí blamáži s Vallecanem. Rozhodujícím se stal moment ze 70. minuty, kdy se z voleje prosadil Toni Kroos, jenž v letošním ročníku skóroval vůbec poprvé. Bílý balet tak prodloužil pozoruhodnou sérii čtvrtečních ligových střetnutí, z nichž od prosince 1995 žádné neprohrál.

Fotbalisté madridského celku předvedli v posledním kole jeden z nejhorších výkonů pod Carlem Ancelottim, když klopýtli na půdě Vallecana 2:3. Touto porážkou mimo jiné Bílý balet ztratil pozici lídra tabulky, kam se nemohl vrátit ani při případné výhře proti Cádizu. Na první pohled se zdál být triumf nad Las Piratas jako jednoduchý úkol, jelikož hosté uvízli na předposlední příčce. S Realem ovšem v posledních dvou vzájemných duelech neprohráli, přičemž naposledy se jim to přihodilo v roce 2006.

A ani tentokrát nezačali hosté vůbec špatně. Po 11 minutách se odhodlal k dalekosáhlé ráně z 33 metrů Alfonso Espino. Rána z hloubi pole dokonce doletěla až na břevno. Bílý balet začal postupem času tlačit na pilu, přičemž zajímavou příležitost měl na kopačce zkušený Luka Modrič, jehož střílený centr zaměstnal Juliena Ledesmu. Favorit slavil až pět minut před pauzou, kdy vyslal ukázkový vzdušný balon Kroos. Německý středopolař vybídl ke skórování neobsazeného Édera Milítaa, který svou hlavičkou uklidil míč přesně k pravé tyči.

Povzbuzení Los Blancos pokračovali v dominanci i po změně stran, když svému soupeři prakticky nepůjčovali balon. Ovšem když už ho hosté uzmuli, neváhali zaútočit. Ve slibné pozici se tak po chybě domácí obrany objevil Rubén Sabrino, jehož pokus zmařil spolehlivým zákrokem Thibaut Courtois. Záhy přispěchal s odpovědí Federico Valverde, kterého ale pro změnu zastavil včasný blok obránce. V 70. minutě ukázal pohotové zakončení z voleje špílmachr Kroos, proti jehož ráně k pravé tyči neměl Ledesma nárok a podruhé inkasoval. Jeho kolega ze středové řady Modrič naopak v koncovce trestuhodně selhal, když netrefil odkrytou síť. Utkání ještě zdramatizoval v 82. minutě Lucas Pérez, který se prosadil po sérii dorážek, vyrovnání se ale hosté nedočkali.

Real Madrid navzdory předchozímu zaváhání zvládl poslední domácí duel letošního roku. Do ligové akce se oba celky kvůli nadcházejícímu mistrovství světa vrátí až na konci prosince.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele