37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Xerez CD - Real Zaragoza 3:2

I přes výhru 3:2 nad Zaragozou je jasné, že Xerez opustí nejvyšší španělskou soutěž, neboť bodovou ztrátu na nesestupující příčku už nemůže dohnat. Přestřelku započal brankou Francis, jenže v 66. minutě vyrovnal Herrera. Xerez znovu vedl, tentokrát zásluhou Michela a třetí branku přidal Calvo. Konečné slovo měla Zaragoza, ta už jen snížila Gabiho brankou na 3:2 pro domácí. Vyloučen byl Contini.

První šanci utkání měl na svědomí hostující Colunga, ten se těsně za hranicí pokutového území uvolnil a vystřelil. Jeho rána ale postrádala patřičnou razanci i přesnost, takže brankář domácích v klidu lapil. Mnohem větší šanci měl na druhé straně Fabian Valenzuela Orellana, po jehož hlavičce se otřáslo břevno! Ve 21. minutě už Xerez vedl a to po obdivuhodné, leč nádherné brance Francise. Pravý obránce Xerezu z úhlu u postraní čáry odcentroval a jeho centr překvapivě skončil v síti, opravdu nádherná branka - 1:0 pro Xerez. S odpovědí mohl přispěchat Gabi, z velké dálky poslal svojí pumelenici těsně nad. První poločas skončil vedením Xerezu 1:0.

Ve druhém poločase se mohli domácí dostat do dvoubrankového vedení. Armenteros před brankářem Robertem přestřelil branku. Hosté přeci jenom vyrovnali, v 66. minutě napřáhl Ander Herrera a přesnou střelou k tyči zařídil vyrovnání na 1:1. Xerez ale vzápětí opět vedl. Centr do pokutového území přizvedl hlavou Michel a míč skončil v síti - 2:1 pro Xerez. O pět minut později už to bylo 3:1 pro domácí celek. Hosté nedokázali odvrátit rohový kop a Calvo hlavou překonal hostujícího brankáře. Přestřelka ale pokračovala 75. minutou. Gabi fantastickou ranou vymetl pravou horní šibenici a znovu dal Zaragoze šanci na bodový zisk - 3:2. Zaragoza už ale nevyrovnala, těsně před závěrečným hvizdem byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen Contini.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele