27. kolo
20.03.2010 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Xerez CD - CD Tenerife 2:1

Fotbalisté Xerezu si těsným vítězstvím 2:1 nad celkem Tenerife udrželi alespoň zlomek naděje na záchranu. Ostrovanům navíc výrazně zkomplikovali situaci, neboť na půdě La Coruni uspěl i další konkurent, tým Valladolidu.

Takový začátek utkání v Xerezu nepamatují. Během prvních patnácti minut dvě rychlé branky a výrazný krok směrem k vítězství. Domácí si tak došli pro čtvrtou ligovou výhru a v posledních týdnech si přece jen výrazněji začínají napravovat reputaci. Pod novým trenérem Gorositem to byla už třetí výhra, ta však zatím výrazný vliv na boj o záchranu nemá. Tenerife je naopak dole. Po minulé famózní výhře 4:1 nad Espanyolem nyní nestačilo na poslední celek tabulky. To je zajisté velký zásah do záchranářských plánů.

Hosté v čele s brankářem Aragonesesem totálně zaspali úvod zápasu. Byl to právě gólman Tenerife, který v šesté minutě vyrobil fatální minelu, když hlavičku Bermeja chytil až za brankovou čárou. Z opakovaného záběru však pravdivost výroku čárového rozhodčího nešla zcela jednoznačně určit, hostitelé se každopádně mohli radovat z vedení. Osm minut nato byl náskok domácích už dvoubrankový. Vildovu hlavičku vyrazil Aragoneses jen před sebe a pohotový Aythami doklepl míč do sítě.

Až poté se začal útočné akce rojit i na druhé straně. Nejprve si na výborného brankáře Chemu dvakrát v rychlém sledu nepřišel Almaro, poté domácí gólman bravurně zneškodnil rovněž Ninovu penaltu. Ze vstřelené branky se tedy ostrované radovali až po přestávce. A střelcem gólu nebyl nikdo jiný než Nino. Ten uklidil do brány precizní centr Almara a odpracoval tedy svou chybu. Hosté tlačili, ovšem do jejich otevřené obrany stále častěji pronikali útočníci Xerezu. Bermejo nicméně nemířil přesně, nezadařilo se ani Vicqeirovi. Na konečném vítězství 2:1 to ale nic neměnilo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele