25. kolo
07.03.2010 17:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - Xerez CD 2:4

Deportivo Xerez předvedlo neobyčejný obrat a kanonádu! V úžasném, pohledném a hodně hutném utkání na La Rosaleda předvedli svěřenci Nestora Gorosita výtečný výkon a potrestali každičkou chybu a nedostatek v defenzívě Málagy, která se jich dopustila skutečně požehnaně a přespříliš. Bitva o Andalusii tak má trošku překvapivého vítěze.

Utkání začalo zhurta, neboť již v páté minutě otevřel skóre Momo, který proměnil pokutový kop. Pouze a jen fantastická robinsonáda Gustava Munuy proti hlavičce Míchela zachránila Málagu od další pohromy. Postupem času se domácí probudili a Duda měl celkem zajímavou příležitost na srovnání skóre, kteréhož se ale dočkal až ve čtyřicáté minutě, když poslal míč do sítě po výborné akci poslední dobou dobře hrajícího Caiceda, který měl i zanedlouho po přestávce výbornou příležitost, ale hlavičkou nedokázal trefit odkrytou branku. To se ovšem podařilo jeho spoluhráči Valdovi, který zužitkoval Torobiův centr a poslal domácí mužstvo do vedení.

Vše vypadalo ještě lépe, když se o tři minuty později hloupě vykartoval Armenteros, který přišel, loktem a sprchovat odešel. Všecko za jednu minutu pobytu na hřišti. Hosté se však nevzdali a šli za vyrovnáním. Hodně jim pomohla i další příležitost zahrávat pokutový kop, který Momo nadvakrát proměnil. Duda musel za přestupek proti pravidlům předčasně do sprch.

Senzační obrat dokonal šestasedmdesáté minutě Gioda, který dostal přemíru prostoru v malém čtverci, čehož dokázal chladnokrevně využít. V nastaveném čase potvrdil vítězství hostů Orellana a mohl celému světu ukázat svoje tričko s podporou Chile. Pochlubil se a potvrdil, že Xerez boj o udržení ještě nezabalil. Bohužel už zbývá jen torzo naděje.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele