8. kolo
25.10.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Tenerife - Xerez CD 1:0

Parádní divácká atmosféra a boj na ostří mačety, takový jsem sliboval v předzápasovém preview duel a přesně takovým i zápas mezi nováčky letošního ročníku La Ligy byl. Střetnutí nakonec vyznělo lépe, tedy vítězně, pro domácí mužstvo, které zvítězilo jedinou brankou, o níž se postaral Alfaro.

Hostující trenér Ziganga vymyslel poněkud defenzivnější taktiku, což bylo zřejmé jak podle rozestavení, tak podle předváděné hry. El Tete měli od úvodních minut mírně navrch a bylo pouze otázkou času, kdy svůj nápor přetaví v zisk tří bodů. Bohužel se veškeré zajímavé boje a vzájemné střety odehrávali mimo pokutové území, což bylo na škodu zejména pro natěšené domácí publikum, které hnalo své miláčky do ofenzívy. V té si však domácí počínali značně bezradně, Xerez se pak do ofenzívy ani nedostal. I proto nepřinesla první půle žádnou výraznější příležitost.

Po obrátce se tvář hry nezměnila. Mezivápenné dovádění nepřinášelo užitek ani jednomu z celků, natožpak trochu umirňujícímu se publiku. Přesto se hrálo ve velmi svižném tempu, kterému prozatím nechybělo nic, než to nejdůležitější, a to krásné branky.

Na kopačce měl tu první hostující Mario Bermejo, který nedokázal vyzrát na Sergia Aragonesese. To bylo ze strany hostující jedenáctky vše, po zbytek duelu tahala za kratší konec. Tenerife se nakonec dočkalo. Omar Ramos zatáhl po levé straně mičudu, kterou následně poslal na hlavičku neobsazeného Alfara, jenž rozradostnil takřka vyprodaný stadion. Renan Brito byl bez šance.

V závěru utkání se obě mužstva uchýlila k defenzívě, ačkoli to zní sebenelogičtěji. V poklidném tempu tak domácí výběr dorazil do vítězného konce a posunul se vzhůru tabulkou. Na sestupových příčkách i nadále posedává loňský vítěz Segundy Deportivo Xerez.

Autor: Jiří Lapáček / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele