Další články

Díl 1. Les Bleus Trio: Zidane, Henry, Trézéguet

Historie je plná skvělých ofenzivních trojlístků a můžeme se pouze dohadovat, který z nich byl ten úplně nejlepší. Na konci padesátých let vznikla v Realu Madrid legendární trojice Alfrédo di Stéfano, Férenc Puskás, Francisco Gento. Později pobláznila svět "Man Utd's Holy Trinity" Bobby Charlton, George Best, Denis Law a na konci osmdesátých let třeba nezastavitelný holandský trojlístek Van Basten, Gullit, Rijkaard. My se podíváme na historii stále ještě nedávnou a první díl nás zavede na francouzskou reprezentační scénu přelomu tisíciletí.

Ancelotti: Můj pohled na fotbal zcela změnil Zidane

Velezkušený trenér Carlo Ancelotti, který momentálně vede Neapol, se přiznal, že do chvíle než se v Juventusu potkal se Zinedinem Zidanem měl na fotbal zcela jiný pohled. I proto zpětně lituje, že svého času zamítl přestup Roberta Baggia do Parmy, kde působil.

Nejlepším koučem roku byl zvolen Zidane, Ronaldo obhájil prvenství

Cristiano Ronaldo se v anketě FIFA opět stal nejlepším hráčem roku, když stejně jako loni finišoval před Lionelem Messim. Nejlepším trenérem za rok 2017 byl zvolen Zinédine Zidane z Realu Madrid. Francouzský kouč získal víc hlasů než Italové Massimiliano Allegri (Juventus) a Antonio Conte (Chelsea). Výsledky dnes byly vyhlášeny na galavečeru v Londýně...

Zidane se stále učí, v budoucnosti chce vést národní tým Francie

Zinedine Zidane se po ukončení aktivní hráčské kariéry vrhl na trenérskou dráhu a už posbíral první zkušenosti. Někdejší francouzský záložník aktuálně působí u rezervního celku Realu Madrid a v budoucnosti by se nebránil možnosti převzít první tým Bílého baletu, dalším hlavním cílem je pak francouzský národní tým...

Podle Zidana nemá žádný hráč cenu, kterou dal Real za Balea

Bývalý francouzský fotbalista Zinédine Zidane zkritizoval částku 100 milionů eur (2,57 miliardy korun), kterou Real Madrid zaplatil Tottenhamu za velšského záložníka Garetha Balea. Podle bývalého držitele přestupového rekordu žádný z fotbalistů nemá takovou hodnotu.

Zidane se vrací do Realu, bude opět sportovním ředitelem

Po odchodu trenéra Josého Mourinha se do Realu Madrid vrací jeho někdejší hvězdný záložník Zinedine Zidane. Z pozice sportovního ředitele bude mít na starosti přestupovou politiku a prezident slavného klubu Florentino Pérez má představu, že čtyřicetiletý Francouz se jednou ujme i trenérského kormidla.

Zidane: Benzema brzy maximálně naplní svůj potenciál

Karim Benzema loni nasázel v dresu Realu Madrid 21 ligových branek a společně s Cristianem Ronaldem a Gonzalem Higuaínem vytvořili hodně úderné trio, začátek nové sezony ale francouzskému útočníkovi příliš nevyšel. Stále čeká na svou první branku...

Zinedine Zidane - Droit au But 3/3

Ačkoliv se hnedle v prvé sezóně po zisku prvenství v Lize mistrů podařilo Realu Madrid a Zidanovi uspět na domácí půdě, roky následující byly v trikotu Blancos nedobré a neúspěšné. Ani Zidanova skvělá fazóna v údobí rozkolů a chaosu Realu nepomohla, přesto se mohl rozloučit krásnou trofejí...

26.08.2012 Životopisy 133 komentářů
Zaujalo nás

Zinedine Zidane - Droit au But 2/3

Druhé pojednání načne postupné strádání v Itálii, kdy se Zizou po veleúspěšném mistrovství světa začal na kolbištích loudat, z čehož rezultovaly nepatrné psychické potíže, pocit malého zadostiučinění a ve výsledku i přestup do Realu Madrid. S Los Galácticos ponejprv přichází úspěchy, v závěrečném oddílu ovšem zjistíme, že projekt Florentina Péreze neuspěl a selhal...

Zinedine Zidane - Droit au But 1/3

Kdesi v ústraní přistěhovaleckých sídlišť, nevábných končin situovaných na severní okraj Marseille, vzešel z chudoby a asketického života mládí již pátý syn dvou alžírských imigrantů z kmene Kabylů, aby zanedlouho uchvacoval obyvatelstvo této planety svými finesami, perfektním fotbalovým myšlením, svou osobností, ale i kontroverzemi.

22.08.2012 Životopisy 254 komentářů
Zaujalo nás

Zidane popřel, že slavnostně otevře stadion v Grozném

Bývalá hvězda Zinédine Zidane popřel zprávy, že se 9. května zúčastní slavnostního otevření nového stadionu v čečenském hlavním městě Grozném. Mistr světa a Evropy dnes uvedl, že ho na akci nikdo nepozval, navíc vzhledem ke svým pracovním povinnostem v Realu Madrid by stejně nemohl odcestovat do zahraničí.

Zidane otevře stadion v Grozném

Bývalý nejlepší fotbalista světa Zinédine Zidane se 9. května zúčastní jako čestný host otevření nového stadionu v Grozném. Podle agentury AFP jednají čečenští představitelé také o příjezdu další francouzské legendy a současného předsedy UEFA Michela Platiniho.

Zidane se hájí, že kandidaturu Kataru nepodporoval kvůli penězům

Bývalý slavný fotbalista Zinédine Zidane se hájí, že jeho rozhodnutí podpořit kandidaturu Kataru na pořádání mistrovství světa v roce 2022 nebylo motivováno penězi, ale snahou podpořit rozvoj fotbalu na Středním východě.

Hvězdný Zidane kritizoval francouzského kouče Domenecha

Kouč Francie Raymond Domenech patří na světovém šampionátu k nejméně oblíbeným trenérům. Několik let je téměř neustále pod obrovským tlakem nespokojené veřejnosti a nyní se ke kritikům přidal i bývalý francouzský kapitán a mistr světa z roku 1998 Zinedine Zidane.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele