Allegri potřebuje úspěchy, jinak skončí. Nahradí Nedvěda na postu viceprezidenta Zidane?

22.12.2022, 22:45
Aktuality
Zinédine Zidane (© AFP)

Juventus letos prožívá velmi těžké časy. Nevalné působení v Lize mistrů, desetibodová ztráta na titul v Serii A a vyšetřování turínské prokuratury kvůli údajnému falšování účetnictví trápí klub zřejmě ze všeho nejvíce. I přes tyto potíže chtějí v Itálii oslavit úspěšnou sezónu. A ta se požaduje i po kouči Massimilianovi Allegrim, jenž má být na jaře pod daleko větším tlakem.

Když Stará dáma v milionářské soutěži ostudně padla na půdě Maccabi Haifa, vyjadřoval se prezident klubu Andrea Agnelli k Allegriho pozici jaksi smířivě. "Stydím se, co se teď děje. Ale v téhle situaci nejsme jenom díky jednomu člověku, tedy trenérovi Allegrimu. Musíme se z té šlamastyky dostat společně. Allegri zůstává trenérem Juventusu,” vzkazoval jasná slova.

Nicméně jeho post bezpochyby není neotřesitelný. Turínský novinář Giovanni Albanese totiž informoval, že jeho pokračování bude hodně záviset právě na výsledcích z jarní části ročníku. Za úkol má projít až do závěrečných fázích Evropské ligy, v té nejprve narazí na Nantes, a na ligovém poli musí urvat postavení v první čtyřce, aby se Juventus opět dostal do Ligy mistrů.

Na každý pád se zřejmě bude rozhodovat o Allegriho budoucnosti zřejmě až na konci sezóny, byť ve hře má být varianta jeho odvolání v případě opravdu špatných výsledků. Italský klub dopředu plánuje, jak by takový scénář mohl vyřešit. A vůbec troškařit nebude, přestože musí čelit neustále nepříjemným zprávám kolem vyřazení z evropských pohárů či dokonce ze Serie A, pokud by se dokázala finanční trestná činnost. Do akce by mohl vstoupit Zinédine Zidane.

Bývalá francouzská fotbalová legenda naposledy působila v Realu Madrid, konkrétně do roku 2021, od té doby se ovšem nové výzvy nechopila. Zdá se navíc, že by neměl přebírat žezlo u francouzského nároďáku, na které si podle zákulisních zpráv již dlouho brousil zuby. U Les Bleus se totiž chystá prodloužení kontraktu současnému lodivodovi Didierovi Deschampsovi.

Zidanovo angažování se určitě nejeví jako nelogická záležitost. Marseillský rodák prostředí turínského celku moc dobře zná, mezi lety 1996 až 2001 oblékal jeho dres. Pokud by přitom neměl zájem o nahrazení Allegriho, zvažuje se také jeho dosazení do funkcionářské činnosti. V tu chvíli by se mohl ujmout pozice viceprezidenta, kterou do začátku vyšetřování, spjatého s údajnými peněžními podvody, zastával Pavel Nedvěd. Ten na funkci v listopadu rezignoval.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsitaly.com, ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Panini Calciatore

To nie je post pre neho on patri na lavicku.

Viceprezident sa este menej podiela na uspechu klubu ako sportovy riaditel.

Je to len vymyslena a zbytocna funkcia.

Reagovat
h8_sfatto

tyhle darmožrouti jako Rosický je přesně to, co dělníci z FIATU snadno rozdýchají

Reagovat
Furia Ceca

To nebude tak horký. Juventus se pod Allegrim na podzim nakonec dost rozjel, s těma mladíkama z Juve NextGen tu sezónu ještě může v pohodě zachránit – pokud v lednu porazí Neapol, může se klidně dostat do hry o titul. Říkám to pořád: ten kádr je brutálně podceňovanej. Ta kvalita tam prostě je – vždyť i ten Rabiot na MS ukázal, že když chce, je to fakt fotbalista – plus ta lavička tvořená už ze zmíněných mladíků, navíc skoro nikdo nezmiňuje, že jsme celý podzim hráli bez Chiesy s Pogbou. Jsem se musel smát, jak Allegri po vyřazení z LM říkal "nebojte, bude to neskutečný příběh", ale ten magor je fakt schopnej to ještě celý nakonec uhrát, v tomhle trollení snad není nikdo lepší než on.

A ta kauza s tím účetnictvím je za mě taky dost přitažená za vlasy. Celý mi to přišlo jako hra na rozptýlení bolesti, že Italové na MS nejsou. Italové už x-krát dokázali, že srát do vlastního hnízda umí jako málokdo. Bych se vůbec nedivil, kdyby by se nakonec jen udělalo "tytyty" – a nazdar, v těhlech rozuzleních jsou Italové taky mistři.

Reagovat
romeo351

Pěkně řečeno hezký Vánoce fanouškům Juve

Reagovat
Agnelli

Já očekávám že se do boje o titul zařadíme. Hned první kolo Inter porazí Neapol, nepochybuju a sme na 7 bodech. Na Neapol bude extra tlak od jejich fanoušků, zas to dojebou. Ohledně kauzy, já se vůbec nebojím nějakého černého scénáře, jak říkáš Italové potřebovali téma přes MS. Elkann tu kauzu zvládne.

Reagovat
Jason_

Reagovat
Raffaello

Že si pan Sandev opraví chybu v textu po nedůsledné kontrole z google překladače pochopím, ale nač mazat komentáře? Komedie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele