Hořava měl radost, že gólem v Olomouci potěšil maminku

Lepší místo pro první gól v reprezentaci si záložník Tomáš Hořava přát nemohl. V Olomouci, kde před přestupem do Plzně odehrál za Sigmu sedm let, přispěl jednou brankou k výhře 2:0 v dnešním přípravném utkání s Kanadou.

Reprezentace přišla o nemocného Rosického i Daridu

Česká reprezentace bude v pátečním přípravném utkání s Kanadou postrádat kapitána Tomáše Rosického, kterého na sraz týmu nepustí nemoc, a Vladimíra Daridu. Záložník Freiburgu si ve čtvrtečním utkání Evropské ligy s Estorilem poranil mezižeberní sval. Trenér národního týmu Josef Pešice místo nich povolal Tomáše Hořavu z Plzně a libereckého Josefa Šurala.

Bakoš i Hořava litovali zbytečných ztrát před brejky CSKA

Přestože fotbalisté Plzně věděli, že nesmějí v duelu Ligy mistrů chybovat ve středu hřiště a pouštět CSKA Moskva do rychlých protiútoků, Marek Bakoš a Tomáš Hořava se takových chyb nevyvarovali. Hráči CSKA nabídnutou šanci využili, otočili skóre a vyhráli 3:2. Oba plzeňští fotbalisté po zápase přiznali, že na výhře soupeře mají velký podíl.

Hořava litoval, že Plzeň proti City nezvládla vstup do druhé půle

Záložník Plzně Tomáš Hořava litoval, že se svým týmem nezvládl proti Manchesteru City úvod druhé půle, ve kterém Viktoria během deseti minut třikrát inkasovala. Domácí porážku 0:3 na úvod skupiny Ligy mistrů považuje pětadvacetiletý fotbalista za tvrdou lekci.

Hübschmana v reprezentaci nahradí Hořava z Plzně

Trenér Michal Bílek musel udělat v nominaci reprezentace na středeční přípravný zápas v Maďarsku druhou změnu. Záložníka Šachtaru Doněck Tomáše Hübschmana trápí problém s okem, proto ho nahradí Tomáš Hořava z Plzně. ČTK o tom dnes informoval tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Hořava je sám překvapený, kolik dostává v Plzni prostoru

Plzeňského Tomáše Hořavu překvapilo, že se ve všech třech úvodních kolech objevil v základní sestavě. Těší ho, že v konkurenci Vladimíra Daridy a Pavla Horvátha se dokáže prosadit a že se mu daří i herně. Dnes dokonce svým prvním ligovým gólem od října 2011 pomohl k výhře 4:0 nad Ostravou.

Hořava v Olomouci cítil, že nastal pravý čas odejít

V sobotu se oženil a dnes zažil záložník Tomáš Hořava i svůj první velký přestup v profesionální kariéře. Ze Sigmy Olomouc, kde působil od svých patnácti let, přestoupil do mistrovské Viktorie Plzeň. "Obě změny pro mě jsou příjemné, bylo jednoduché je udělat," řekl s úsměvem Hořava.

Hořava definitivně patří Plzni, upsal se jí na čtyři roky

Záložník Tomáš Hořava se podle očekávání stal posilou Plzně, kam zamířil z Olomouce. Člen širšího kádru české reprezentace se úřadujícím ligovým mistrům upsal na čtyři roky. Zpečetěn tak byl jeden z největších letních přestupů na domácí ligové scéně. Přestupová částka nebyla zveřejněna.

Plzeň je blízko k získání Hořavy, ve středu jej možná představí

Viktoria Plzeň je blízko angažování záložníka Tomáš Hořavy z Olomouce. Klub zatím věc odmítl komentovat, ale ve středu podle dostupných indicií Hořavu představí jako svoji velkou posilu na mimořádné tiskové konferenci, o jejímž svolání dnes západočeský klub bez bližších podrobností informoval.

Plzeň usiluje o Hořavu a údajně i o Rabušice

Viktoria Plzeň se před startem nové sezony poohlíží po posilách. Úřadující ligoví mistři potvrdili, že usilují o olomouckého záložníka Tomáše Hořavu a jednají s hanáckým klubem o jeho příchodu.

V nominaci na Slovensko nahradil Hořava zraněného Hübschmana

Trenér české reprezentace Michal Bílek musel udělat třetí změnu v nominaci na středeční přípravný zápas se Slovenskem. Kvůli zranění se mu omluvil záložník Šachtaru Doněck Tomáš Hübschman, kterého nahradil olomoucký Tomáš Hořava. Pro 24letého středopolaře je to premiérová pozvánka do národního A týmu.

Hořava se aférou Olomouce nechce nechat na Euru rozptýlit

Až z Dánska s lítostí na dálku sleduje pokračování údajné korupční aféry, v níž se čím dál víc zmítá jeho domovský klub z Olomouce. Tomáš Hořava kauzu vnímá citlivě, ale nechce dopustit, aby se jí nechal ovlivnit před mistrovstvím Evropy hráčů do 21 let, kde má být dirigentem české zálohy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele