Ani nebylo znát, že nás je o jednoho méně, řekl Hořava

Záložník Tomáš Hořava svým gólem nakopl hráče Plzně k obratu a k výhře 3:2 nad Austrií Vídeň. A to i přesto, že se spoluhráči hrál od 18. minuty v početní nevýhodě. Český mistr se však prezentoval výkonem, který absenci jednoho hráče smazal.

Sivok, Skalák a Hořava s Dánskem hrát nebudou, dostali volno

Česká reprezentace se bude připravovat na úterní přípravné utkání s Dánskem v Mladé Boleslavi již bez trojice Tomáš Sivok, Jiří Skalák a Tomáš Hořava. Ti dostali od trenéra Karla Jarolíma volno a vracejí se do klubů.

Podle Hořavy zvládla Plzeň oslabení na Dukle dobře takticky

Plzeňský záložník Tomáš Hořava se v lize gólově prosadil po měsíci a půl a rozhodl o vítězství svého týmu v 12. kole nejvyšší soutěže 1:0 na hřišti pražské Dukly. Podle šestinásobného reprezentanta nebylo jednoduché vedení udržet po vyloučení Milana Petržely ze 30. minuty, západočeský klub ale zvládl duel dobře takticky.

Zklamání a komplikace, zhodnotil Hořava domácí prohru s Giurgiu

Plzeňský záložník Tomáš Hořava byl smutný a zklamaný, že se svými spoluhráči ve třetím kole skupiny Evropské ligy prohrál doma s Astrou Giurgiu 1:2. Podle osmadvacetiletého fotbalisty, který zamířil do obou branek, rozhodly o osudu čtvrtečního utkání individuální chyby a slabá ofenziva českého šampiona.

Dva góly jsem dal možná někdy v žácích, řekl hrdina duelu Hořava

V osmadvaceti letech se plzeňský záložník Tomáš Hořava mohl poprvé v profesionální kariéře radovat ze dvou gólů v jednom utkání. Zařídil tím Viktorii ligovou výhru 2:0 nad Karvinou. Sám si nepamatoval, jestli alespoň v žácích někdy zažil tak vydařený střelecký zápas.

Plzeň prodloužila smlouvy s Hořavou, Hejdou a Bolkem

Tomáš Hořava, Lukáš Hejda a Petr Bolek prodloužili smlouvy v mistrovské Plzni o další dva roky. Ve Viktorii tak budou působit minimálně do roku 2019, jelikož měli ještě rok platný kontrakt.

Hořava už věřil, že Villarrealu vstřelil vítězný gól

Plzeňský záložník Tomáš Hořava vstřelil v poslední minutě domácího zápasu s hráči Villarrealu třetí gól a už věřil, že půjde o trefu vítěznou. O to větší bylo jeho zklamání, když hosté v závěrečném utkání skupiny Evropské ligy zachránili v nastavení remízu 3:3.

Hořava přišel po obrátce zklidnit hru a trefil rozhodující gól

V první půli to s Plzní v Ostravě nevypadalo růžově, ale poločasový příchod Tomáše Hořavy byl zlatým tahem kouče Miroslava Koubka. Hostující záložník vstřelil po hodině vítězný gól Viktorie a osm kol před koncem soutěže jím pojistil pětibodový náskok na druhou Spartu.

Hořava je po operaci a bude Plzni chybět v Jablonci

Plzeň se bude muset v nedělním šlágru posledního podzimního ligového kola v Jablonci obejít bez záložníka Tomáše Hořavy. Reprezentační středopolař si v předešlém duelu s Bohemians 1905 poranil koleno a ve čtvrtek absolvoval drobnou operaci. Na lednový start zimní přípravy by ale měl být připraven.

Hořava po gólovém návratu do sestavy cítil trochu zadostiučinění

Plzeňský Tomáš Hořava prožil ve šlágru proti Spartě dokonalý návrat do základní sestavy po sedmi ligových zápasech za sebou, do nichž zasáhl jen jako střídající hráč. Pojišťujícím gólem ve 23. minutě pomohl k výhře 2:0 a navíc odčinil své vyloučení z jarního utkání na Letné, kde Západočeši prohráli 0:1.

Hořava na Slovácku potvrdil roli střídajícího žolíka

Úlohu střídajícího žolíka naplnil v duelu se Slováckem dokonale plzeňský středopolař Tomáš Hořava, který svým gólem zajistil lídrovi ligové tabulky cenný tříbodový zisk. Šestadvacetiletý Hořava zaskočil v poločase do středové řady Viktorie místo zraněného Daniela Koláře.

Hořavovi je ze sestupu Olomouce smutno na duši

Smutno na duši má reprezentant Tomáš Hořava z toho, že první fotbalovou ligu po třiceti letech opouští Sigma Olomouc, jejímž je odchovancem. Mrzí ho to o to více, že sám mohl pomoci sestup odvrátit, ale se spoluhráči z Plzně nedokázal v posledním kole porazit Bohemians Praha 1905, kteří se nakonec zachránili právě na úkor Hanáků.

Měli jsme problémy, připustil Hořava po postupové remíze v Brně

Defenzivní taktika stačila Viktorii Plzeň ve včerejší odvetě semifinále Poháru České pošty v Brně k bezbrankové remíze a postupu do finále. Herním projevem sice nenaplnili roli favorita, po většinu zápasu se však úspěšně bránili a jejich strategie splnila účel.

Hořava byl na sebe naštvaný, že se nechal zbytečně vyloučit

Naštvaný sám na sebe byl po zápase se Spartou plzeňský Tomáš Hořava, že se nechal ve šlágru 19. ligového kola vyloučit a jeho spoluhráči pak na Letné prohráli 0:1. Připustil, že v první půli Viktoria nehrála dobře a umožnila tak jít Pražanům do osmibodového trháku v čele tabulky.

Bude to jako pohárový zápas, říká před Spartou Hořava

Zápas srovnatelný s duely v Lize mistrů a Evropské lize. Tak berou Plzeňští nedělní šlágr 19. kola první ligy na hřišti Sparty. Moc dobře si uvědomují jeho důležitost, protože může hodně napovědět o mistrovských ambicích. Pokud by Plzeň prohrála, Sparta by měla s osmibodovým náskokem hodně umetenou cestu za titulem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele