Theodor Gebre Selassie Články

Gebre Selassie: Po pauze to bylo bídné

Obránce Theodor Gebre Selassie v kvalifikačním utkání v Norsku potvrdil jarní střeleckou formu, ale jeho gól nakonec českému týmu k potřebnému vítězství nestačil. Třicetiletého fotbalistu mrzel "bídný" druhý poločas, ve kterém domácí vyrovnali na konečných 1:1 a svěřencům Karla Jarolíma výrazně zkomplikovali situaci v bojích o mistrovství světa 2018.

Neberu to tak, že by mi vypadl nějaký rival, řekl Gebre Selassie

Před Theodorem Gebre Selassiem se otevírá velká šance, aby se v nadcházejících zápasech s Litvou a v San Marinu dostal do základní sestavy reprezentace. Kvůli zranění totiž vypadl jeho velký konkurent na pozici pravého obránce Pavel Kadeřábek, který v posledních letech dostával před kolegou z německé bundesligy v národním celku přednost.

Nesmíme věšet hlavy, burcuje spoluhráče Gebre Selassie

Ačkoli čeští fotbalisté prožívají nejhorší start do kvalifikace v historii, nechtějí propadat skepsi. I obránce Theodor Gebre Selassie věří, že s pouhými dvěma body ze tří zápasů není nic ztraceno a že stále je šance, jak se na mistrovství světa probojovat.

Zápas v Hamburku je pro mě speciální, připustil Gebre Selassie

Český reprezentant Theodor Gebre Selassie má pro sobotní utkání kvalifikace v Německu o motivaci navíc. Už čtyři roky obléká dres Brém, a tak by si chtěl proti úřadujícím mistrům světa zahrát. I proto, že se zápas koná v Hamburku, který je největším rivalem Brém a kam ho přijedou podpořit kamarádi.

Vaclík a Gebre Selassie byli za dětmi v Motole

Reprezentanti Theodor Gebre Selassie a Tomáš Vaclík si v rámci přípravy na kvalifikační zápas s Německem odskočili do Fakultní nemocnice Motol, aby povzbudili dlouhodobě nemocné dětské pacienty. Oba hráči, kteří už jsou rovněž otci, za dětmi do nemocničního zařízení vyrazili vůbec poprvé a shodli se, že jim charitativní akce přinesla velmi nevšední zážitek. Navázali tak na Tomáše Kalase a Milana Škodu, kteří v Motole byli při zářijovém srazu.

Gebre Selassie už věřil, že Češi uhrají se Španělskem remízu

Český reprezentant Theodor Gebre Selassie už věřil, že se mu podaří se spoluhráči umlčet španělskou ofenzivu. Nakonec ale musel přijmout v úvodním českém utkání na mistrovství Evropy porážku 0:1 gólem tři minuty před koncem. O to větší zklamání to bylo.

Gebre Selassie nečekal, že ho rozhodčí v přípravě vyloučí

Český bek Theodor Gebre Selassie nečekal, že ho rozhodčí v domácím přípravném utkání s Koreou (1:2) vyloučí po druhé žluté kartě. Nedohraná generálka na mistrovství Evropy ho mrzela i proto, že se ve druhém poločase začal na své oblíbené pravé straně obrany cítit dobře.

Kadeřábek: Určitě nebudu zapšklý, když nebudu hrát

Jedním z otazníků v základní sestavě českých fotbalistů před mistrovstvím Evropy je post pravého obránce. Většinu kvalifikace na něm odehrál Pavel Kadeřábek, posledními výkony, především tím ve středečním přípravném utkání s Ruskem, si ale o místo řekl i další bundesligový hráč Theodor Gebre Selassie...

Gebre Selassie si prožil stres i euforii, teď myslí jen na Euro

Velmi náročné období má za sebou fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie, jenž se s Werderem Brémy do posledních minut zachraňoval v německé lize. Nakonec se klub udržel, a tak obavy nahradila euforie. Věří, že zkušenost z těžkých zápasů si přenese i do národního týmu na mistrovství Evropy.

Gebre Selassie doufá, že ve Švédsku už od Vrby šanci dostane

Český obránce Theodor Gebre Selassie do čtvrteční domácí přípravy se Skotskem (0:1) nezasáhl, takže doufá, že v úterním zápase ve Švédsku už od trenéra Pavla Vrby šanci dostane. Hráč Brém, který má v reprezentaci na postu pravého beka silnou konkurenci, by si poprvé rád zahrál proti útočníkovi Zlatanu Ibrahimovicovi.

Vrba kvůli marodům poprvé povolal Zahustela a Bartošáka

Trenér české reprezentace Pavel Vrba musel udělat změny v nominaci na přípravné zápasy se Srbskem a v Polsku. Kvůli otřesu mozku na dnešní sraz nedorazil pravý obránce Theodor Gebre Selassie, zdravotní problémy do hry nepustí ani Davida Limberského a Matěje Vydru. Místo nich povolal Tomáše Kalase a poprvé pozvánku dostali také Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi a Lukáš Bartošák z Liberce.

Gebre Selassiemu čas bez reprezentace vyplnilo narození syna

Obránce Theodor Gebre Selassie se po více než roce vrátil do národního týmu. Fotbalistovi Brém pauza utekla mimořádně rychle, protože ho zaměstnávalo narození prvního syna i velké herní vytížení v bundesligovém klubu.

Gebre Selassie prodloužil smlouvu s Brémami

Theodor Gebre Selassie zůstane i pro další roky hráčem Werderu Brémy. Český reprezentant měl se severoněmeckým klubem smlouvu do konce příští sezóny, obě strany se však nyní dohodly na jejím prodloužení do roku 2018...

Gebre Selassie pomáhá Werderu vítězit, ale zachráncem se necítí

Český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie se po zranění vrátil do sestavy Werderu a první dva soutěžní zápasy, které na podzim absolvoval v základní sestavě, pomohl vyhrát. Sedmadvacetiletý fotbalista se však jako zachránce necítí a doufá, že Werder brzo opustí poslední místo tabulky.

Gebre Selassie začal v Brémách po zranění trénovat

Český fotbalista Theodor Gebre Selassie se může v dresu Brém dočkat příští týden prvního startu v sezoně. Reprezentační obránce, jenž kvůli otoku v pravém stehně zatím neodehrál ani jednu minutu, se dnes naplno zapojil do tréninku. Na hřiště by se mohl dostat v pátečním domácím duelu s Kolínem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele