Další články

Život bývalého německého brankáře Enkeho bude zfilmován

Život bývalého gólmana německé reprezentace Roberta Enkeho, jenž před pěti lety spáchal sebevraždu, bude zfilmován. Režie se ujme Klaus Stern, který chtěl točit o Enkem už předtím, než si vzal život. Devadesátiminutový dokument ponese prostý název "Brankář".

Hannover ovládly vzpomínky na brankáře Enkeho

V Hannoveru se dnes celý den vzpomínalo na fotbalového brankáře Roberta Enkeho, který přesně před rokem po dlouholetém boji s depresemi spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

Havel kondoloval Enkeové

Bývalý československý a český prezident Václav Havel napsal kondolenční dopis Terese Enkeové. Vdova po tragicky zemřelém německém fotbalovém brankáři Robertu Enkem použila na smutečním oznámení o smrti svého manžela právě Havlův citát, což podle dnešní zprávy agentury DPA Havla dojalo.

S Enkem se rozloučil zaplněný stadion

Přes 40 tisíc lidí se dnes přišlo rozloučit s brankářem německé reprezentace a Hannoveru Robertem Enkem, který v úterý spáchal sebevraždu. Při dnešní tryzně zaplnili fanoušci stadion Hannoveru, v jehož středovém kruhu ležela rakev zesnulého gólmana. Vlastní pohřeb se dnes uskuteční jen v rodinném kruhu.

Enkeho pohřeb v neděli

Brankář Robert Enke, který v úterý spáchal sebevraždu, bude pohřben v neděli v Empede nedaleko Hannoveru. Obřadu se zúčastní kompletní německá reprezentace.

Německá reprezentace po smrti Enkeho proti Chile nenastoupí

Sobotní přípravný zápas německých fotbalistů s Chile byl kvůli úterní sebevraždě brankáře Roberta Enkeho zrušen. Vyslovila se pro to většina hráčů z výběru trenéra Joachima Löwa a po dnešní schůzce vedení reprezentace s předsedou svazu Theo Zwanzigerem padlo rozhodnutí, že utkání v Kolíně nad Rýnem se hrát nebude.

Enke trpěl duševní chorobou, život si vzal sám

Německý reprezentační brankář Robert Enke, který v úterý spáchal sebevraždu skokem pod vlak, trpěl mnoho let depresemi. Uvedl to dnes na tiskové konferenci v Hannoveru lékař Valentin Markser, který Enkemu poskytoval psychiatrickou péči. Opakování depresivních stavů u svého muže potvrdila i Teresa Enkeová.

Brankář Enke spáchal sebevraždu na železničním přejezdu

Brankář německé reprezentace a Hannoveru Robert Enke si vzal život. Dvaatřicetiletý gólman dnes zahynul na železničním přejezdu. Podle policie se pravděpodobně jednalo o sebevraždu, což následně potvrdil fotbalistův poradce.

Enke je připraven bojovat o svou pozici v reprezentaci

Německo má hned několik velmi kvalitních brankářů a o post reprezentační jedničky se v současné době perou hned čtyři z nich. Trenér Joachim Löw má jasného vítěze a mezi tyče staví Roberta Enkeho, který si chce svou pozici uchovat i pro světový šampionát v JAR. I proto nechce usnout na vavřínech...

Džeko se stal nejlepším hráčem bundesligy

Mistrovským titulem skvělá sezona pro Edina Džeka nekončí. Prestižní německý magazín Kicker totiž zvolil bosenského útočníka nejlepším hráčem uplynulého ročníku. V hlasování jej do první pozice navrhli další ligoví fotbalisté.

Němci ztratili brankářskou jedničku. Enke má zlomené zápěstí

Velká nepříjemnost potkala včera německou reprezentaci. Robert Enke, toho času brankářská jednička, si zlomil zápěstí a dnes ho čeká operace. Hannoveru a německému národnímu týmu bude podle prvních prognóz chybět dvanáct týdnů.

Enke věří, že bude novou německou jedničkou

Dlouhá léta byl německou reprezentační jedičkou Oliver Kahn, jehož před domácím světovým šampionátem před dvěma roky vystřídal Jens Lehmann, nyní zřejmě dojde k další změně mezi třemi tyčemi. 38letá letní posila Stuttgartu zvažuje odchod a jedním z jeho možných nástupců je i Robert Enke...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele