Masopustovi popřály k narozeninám fotbalové legendy včetně Pelého

Český fotbal má za sebou největší narozeninovou oslavu v historii. Na 400 fotbalových a sportovních legend z Česka i Slovenska se dnes sešlo v pražském hotelu Ambassador, aby pogratulovaly českému fotbalistovi století Josefu Masopustovi k 80. narozeninám, které oslaví 9. února.

Pelé se dodatečně stal šestinásobným brazilským mistrem

Legendární Pelé se 33 let po ukončení kariéry dočkal dalších trofejí. Trojnásobný mistr světa se nyní může pyšnit i šesti tituly brazilského mistra, které mu zatím ve sbírce chyběly.

Fenomenální Pelé zůstává králem fotbalu i v sedmdesáti

Přestože kopačky pověsil Edson Arantes do Nascimento alias Pelé na hřebík před více než 30 lety, je dodnes všeobecně považován za nejlepšího hráče historie. Brazilský míčový kouzelník a trojnásobný mistr světa, který během své kariéry nastřílel za FC Santos, New York Cosmos a reprezentaci 1281 gólů v 1363 zápasech, oslaví v sobotu 23. října sedmdesátiny.

Brazílie podle Pelého potřebuje na MS Ronaldinhovy zkušenosti

Legendární fotbalista Pelé doporučil trenérovi brazilské reprezentace Dungovi, aby na světový šampionát do JAR nominoval také záložníka Ronaldinha z AC Milán. Mladý tým totiž prý pro útok na titul mistrů světa potřebuje jeho zkušenosti.

Pelé se nečekaně zastal rivala Maradony

Legendární fotbalista Pelé se nečekaně zastal svého rivala Diega Maradony. Podle devětašedesátiletého Brazilce nemůže trenér argentinské reprezentace za trápení týmu v kvalifikaci, chybu prý udělali svazoví funkcionáři.

Pelé vyzval FIFA k zavedení platových stropů

Legendární Pelé se obává, že astronomické přestupové částky a vysoké platy hráčů brzy zničí fotbal. Osmašedesátiletý Brazilec proto vyzval FIFA, aby zavedla platový strop.

Pelé se omluvil Robinhovi za slova o drogách

Legendární fotbalista Pelé se omluvil krajanovi Robinhovi, kterého nařkl z užívání drog. Osmašedesátiletý bývalý útočník tak učinil den poté, co mu hráč Manchesteru City pohrozil soudem.

Podle Pelého brali Ronaldo s Robinhem drogy

Šok způsobilo v Brazílii prohlášení legendárního Pelého, že dvě hvězdy brazilského národního týmu Ronaldo a Robinho měli problémy s drogami. Oba hráči samozřejmě senzační obvinění odmítají. Problém je v tom, že Pelého slova se v Brazílii rovnají takřka Božímu přikázání.

Nejlepším kanonýrem všech dob je Pelé, Bican druhý

Nejlepším kanonýrem všech dob vyhlásila Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků brazilského krále fotbalu Pelého. Československá legenda Josef Bican se umístil v žebříčku na druhém místě. Třetí je Maďar Puskás. Do pořadí se započítávají pouze branky v nejvyšších ligových soutěžích.

Pelé bude hrát ve filmu

Bývalý brazilský fotbalista Pelé bude ústřední postavou nového animovaného filmu, který se připravuje v Indii. Osmašedesátiletá legenda tak napodobí basketbalistu Michaela Jordana, jenž si s malovanými postavičkami zahrál ve filmu Space Jam.

Pelé nesouhlasí, že fotbalisté jsou otroci

Brazilská legenda Pelé se ohradila proti výrokům prezidenta světové fotbalové federace FIFA Seppa Blattera, který prohlásil, že hráči jsou otroky svých klubů. Slavný hráč, považovaný za nejlepšího fotbalistu historie, tvrdí, že pokud někdo pobírá plat, nemůže být otrokem.

Spor století: Pelé nebo Maradona?

Snad nikdy v celé dlouhé historii fotbalu se svět nerozdělil na dva tábory nesmiřitelných zastánců a odpůrců, jako je tomu v tomto případě. Když Pelé pověsil kopačky na hřebík, nikdo nediskutoval. Všichni svorně tvrdili, že odešel Král fotbalu. Když se ale objevil Maradona, jistota vzala za své. Pamětníci, stejně tak ti z nejmladší generace.

Podle Pelého byli fanoušci v USA Beckhamovým příchodem podvedeni

Podle legendárního Pelého byli američtí fotbaloví fanoušci příchodem Davida Beckhama podvedeni. Záložník byl podle něj totiž před příchodem do zámořské MLS prezentován jako kanonýr, což podle slavného Brazilce není pravda a nikdo se teď nemůže divit, že příznivci jsou s výkony někdejšího anglického kapitána silně nespokojeni.

Podle AFS je nejlepší Pele, v první stovce dva Češi

Asociace fotbalových statistiků (AFS) vydala svou podobu žebříčku sta nejlepších hráčů v historii fotbalu. Tím nejlepším je legendární Brazilec Pelé, díky Pavlu Nedvědovi a Janu Kollerovi má mezi elitou zastoupení i česká kopaná...

PELE: RONALDO JEŠTĚ NENÍ NEJLEPŠÍ

Cristiano Ronaldo je v současnosti podle mnohých nejlepším fotbalistou planety. Portugalský záložník je ústřední postavou Manchesteru United, jestli ale bude tím opravdu nejlepším, na to dá odpověď až čas. Alespoň si to myslí ten nejpovolanější - legendárí Pele...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele