Pelého syn prohrál odvolání proti uvěznění a byl opět zatčen

Půl roku po nepravomocném odsouzení na 33 let vězení byl syn brazilské legendy Pelého opět zatčen. Podle brazilských médií soud odvolání čtyřiačtyřicetiletého Edinha proti květnovému rozsudku za praní peněz pro drogový gang zamítl.

Legendární Pelé je po operaci ledvinových a žlučových kamenů

Legendární fotbalista Pelé podstoupil operaci ledvinových a žlučových kamenů. Čtyřiasedmdesátiletý Brazilec byl kvůli bolestem břicha hospitalizován v Sao Paulu ve středu večer, zrušil proto plánovanou autogramiádu knihy v muzeu, které nese jeho jméno.

Pelé odmítl možnost stát se trenérem brazilské reprezentace

Edison Arantes do Nascimento, fotbalovému světu známý jako Pelé, měl před několika týdny nabídku stát se novým trenérem brazilského národního týmu. Zástupci tamního svazu ho kontaktovali po neúspěchu na domácím mistrovství světa, legendární útočník ale odmítl...

Pelé věří, že Brazílie bude titul slavit za čtyři roky v Rusku

Brazilská legenda Pelé pogratuloval německé reprezentaci k postupu do finále mistrovství světa. Ač jeho krajané v úterý večer v Belo Horizonte utrpěli od Němců debakl 1:7, Pelé věří, že "Kanárci" uspějí za čtyři roky v Rusku.

V Santosu otevřeli Pelého muzeum s 2500 exponáty

Brazilské legendě Pelému dnes slavnostně otevřeli muzeum v Santosu, za který nastupoval téměř celou kariéru. Muzeum v historické části přístavu se rozkládá na 4000 metrech čtverečních a nachází se v němž přes 2500 exponátů, vztahujících se k úspěšné dráze trojnásobného mistra světa.

Neymara čeká první MS a Brazílie věří, že napodobí Pelého

Prakticky od chvíle, co obul kopačky, byl brazilský talent Neymar přirovnáván k legendárnímu Pelému. A na mistrovství světa, do kterého domácí reprezentace vstoupí ve čtvrtek zahajovacím zápasem s Chorvatskem, má dvaadvacetiletý fotbalista jedinečnou šanci začít velká očekávání plnit a slavného krajana napodobit.

Pelému chybějí v brazilské nominaci zkušení Robinho a Kaká

Brazilská legenda Pelé postrádá v reprezentační nominaci trenéra Luize Felipeho Scolariho na mistrovství světa hvězdy minulého šampionátu Robinha a Kaká. Třiasedmdesátiletý fotbalový idol sice Scolariho výběr nekritizoval, Robinho a Kaká by ale podle něho přinesli do národního týmu potřebné zkušenosti.

Brankář Rogério Ceni vyrovnal Pelého rekord v počtu zápasů

Brankář São Paula Rogério Ceni vyrovnal ve středečním utkání Jihoamerického poháru rekord legendárního Pelého v počtu odehraných zápasů za jeden klub v Brazílii. Po svém 1116. duelu však čtyřicetiletý gólman příliš důvodů k oslavám neměl - jeho tým v úvodním semifinálovém duelu podlehl 1:3 celku Ponte Preta.

Podle Pelého mají nejlepší tým Španělé a Němci, ne Brazílie

Legendární Brazilec Pelé nepovažuje za hlavní favority mistrovství světa v příštím roce své krajany, kteří budou mít výhodu domácího prostředí. O vítěznou trofej se podle něj ve finále utkají Španělsko a Německo. Svoje kvality mohou některé týmy naznačit na blížícím se Poháru FIFA.

Pelé omezí svůj program, už chce mít více klidu

Legendární Pelé se začne stahovat do ústraní. Dvaasedmdesátiletý Brazilec dosud trávil polovinu roku na cestách kvůli svým komerčním aktivitám. Po nedávné výměně kyčelního kloubu omezí svůj program už letos.

Pelé s Brazilci se v přípravě rozloučí se slavnou Rasundou

Středeční přípravný zápas Švédska s Brazílií bude symbolickým rozloučením se stockholmským stadionem Rasunda, kde "Kanárci" v roce 1958 získali svůj první titul mistrů světa. Proto budou utkání na místě sledovat i tehdejší účastníci památného finále v čele se slavným Brazilcem Pelém.

Pelé: Španělé nejsou lepší než Brazílie z roku 1970

Španělé sice triumfem na mistrovství Evropy završili vítězný hattrick na velkých turnajích, podle legendárního Pelého však byl v historii minimálně jeden tým lepší než oni. Trojnásobný mistr světa tvrdí, že by si mužstvo Brazílie z roku 1970 s aktuálními evropskými i světovými šampiony poradilo.

Pelé kritizuje herní styl brazilské reprezentace

Slavný Pelé kritizuje herní styl brazilského národního týmu. Trenér reprezentace Mano Menezes podle něj navíc nemá pravdu, když talentovanému útočníkovi Neymarovi ze Santosu doporučuje přestup do Evropy.

Pelé, Charlton a Beckenbauer se budou zabývat zlepšením fotbalu

Legendární Pelé, Bobby Charlton či bývalý brazilský kapitán Cafú jsou členy komise FIFA, která se bude zabývat možnostmi zlepšení fotbalu. 22členný tým se pod vedením Franze Beckenbauera sejde 10. května a první pracovní výsledky zveřejní příští rok v červnu na kongresu FIFA.

Pelé se obává, že organizace MS v Brazílii skončí ostudou

Legendární Pelé se obává, že příprava mistrovství světa v Brazílii 2014 může skončit ostudou. Jeden z nejlepších hráčů historie tvrdí, že organizátoři jsou pozadu s výstavbou a rekonstrukcemi stadionů a navíc jeho zemi sráží špatný stav letišť.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele