Další články

Vitík ve stopách Jankulovského? Neapol v něm vidí nástupce bývalé opory

Má za sebou vydařený rok. Vyhrál titul se Spartou, zahrál si na EURO do 21 let, na podzim se probil do seniorské reprezentace a s týmem si zajistil evropské poháry i v jarní části sezony. Ty už se však Martina Vitíka (20) nemusí týkat.

Postupu jsme věřili, góly se snažím zastavit čímkoli můžu, řekl sparťan Vitík

Stoper Martin Vitík se na vítězství Sparty 3:1 na hřišti Arisu Limassol v závěrečném 6. kole skupiny C Evropské ligy a postupu do úvodního vyřazovacího kola soutěže podílel tím, že za stavu 2:0 hlavou obětavě zakročil proti prudké střele brazilského obránce Cajúa. Podobně zachránil svůj tým od inkasované branky už podruhé v probíhající sezoně. V rozhovoru s novináři řekl, že gólům se snaží zabránit jakýmkoli způsobem. Pochvaly za svůj výkon se dočkal jak od kapitána Ladislava Krejčího, tak i trenéra Briana Priskeho.

Sparťana Vitíka netrápilo, že nedosáhl na hattrick, doufá v gól na Letné

Obránce Martin Vitík poprvé v ligové kariéře vstřelil dva góly v jednom utkání, jimiž pomohl hráčům Sparty ve čtvrtém kole k jasné výhře 5:1 v Jablonci. Měl i šanci na hattrick, neproměněná příležitost ho však netrápila. Dvacetiletý mládežnický reprezentant doufá, že se konečně trefí i doma na Letné, jelikož všechny čtyři dosavadní branky v nejvyšší soutěži zaznamenal venku. Řekl to v rozhovoru s novináři.

Sparťan Vitík a slávista Zafeiris jsou v nominaci ankety Golden Boy

Ve stočlenné nominaci na nejlepšího fotbalistu Evropy do 21 let jsou i sparťanský obránce Martin Vitík a norský záložník Christos Zafeiris z pražské Slavie. Seznam kandidátů dnes oznámili pořadatelé z italského deníku Tuttosport.

Čvančara a Vitík spojili budoucnost se Spartou, podepsali nové smlouvy

Sparta podepsala s útočníkem Tomášem Čvančarou a stoperem Martinem Vitíkem nové víceleté smlouvy. Pražané o tom informoval na svém webu, délku kontraktů reprezentantů do 21 let neuvedli.

Skupina je silná, nejsme favority, ale cílem zůstává postup, shodla se "Lvíčata"

Češi do 21 let se shodli, že jim dnešní los mistrovství Evropy v příštím roce přisoudil velmi těžkou skupinu. Mladíci se v základní fázi turnaje utkají v Gruzii s obhájcem trofeje Německem, nevyzpytatelným Izraelem a Anglií, která před nimi skončila na prvním místě tabulky v kvalifikaci. Navzdory náročné skupině zůstává cílem "Lvíčat" boj o postup do čtvrtfinále.

Sparta prodloužila smlouvy s pěti mladíky, totéž chce i s Hložkem

Jednadvacetiletý defenzivní záložník Ladislav Krejčí mladší prodloužil s fotbalisty Sparty smlouvu do roku 2025. Letenští prodloužili kontrakty i s dalšími čtyřmi hráči ve věku od 18 do 23 let. Jsou mezi nimi Martin Vitík a Tomáš Wiesner z A-týmu a Adam Gabriel s Františkem Kotkem z rezervního mužstva, u nich ale klubový web délku smlouvy neuvedl.

I v deseti jsme na Milán měli, řekl mladý stoper Sparty Vitík

Přestože je mu teprve sedmnáct let, obránce Sparty Martina Vitíka může těšit, že hrál v základní sestavě proti AC Milán. Letenští sice v závěrečném utkání skupiny H Evropské ligy slavnému italskému týmu podlehli 0:1, Vitík však herně nezklamal. V 67. minutě byl dokonce blízko vyrovnání, před odkrytou brankou však těsně nedoskočil na centr Davida Moberga Karlssona.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele