Další články

Houževnatá Chelsea a rekordman Højlund: 25. kolo Premier League v kostce

Jedenáctizápasová vítězná série Manchesteru City v soutěžních duelech je minulostí. Obhájci titulu totiž i podruhé v sezoně remizovali s Chelsea, tentokrát 1:1. Chuť si sice částečně spravili v úterní dohrávce s Brentfordem, ale před vedoucí Liverpool se nedostali. O víkendu opět naděloval Arsenal a vynikající formu potvrdil také Manchester United, jehož útočník Rasmus Højlund překonal na Kenilworth Road hned několik rekordů.

Zostuzení West Hamu a Haaland zpět v ráži: 24. kolo Premier League v kostce

Nejvyšší ligovou porážku od roku 1959, navíc na vlastním trávníku před zaplněnými tribunami olympijského stadionu, museli o víkendu skousnout fotbalisté West Hamu. Arsenal si totiž v chrámu Hammers otevřel střelnici a po galapředstavení, které režírovala bývalá opora domácích Declan Rice, zvítězil 6:0.

Fantasy Boost: AFCON zamíchá kartami, v kurzu je Palmer a Foden

Po krátké pauze vyplněné FA Cupem je Premier League zpět, což znamená, že je zpět i Fantasy. Před tradičním boostem pro nadcházející víkend se ale musíme krátce vrátit k 20. kolu, které v minilize na našem webu opanoval David Simon, jehož tým Bobísci Zlín zapsal 108 bodů. Skvěle zvolená ofenziva v čele s Colem Palmerem a kapitánem Mohamedem Salahem skolila všech 762 soupeřů. Naváže Palmer na galapředstavení v Lutonu? A kdo je nejlepší alternativou za absentujícího Salaha?

Zmrtvýchvstání Liverpoolu a Haaland v ráži: 14. kolo Premier League v kostce

Ještě v 86. minutě prohrávali 2:3, přesto se radovali z vítězství. Fotbalisté Liverpoolu totiž povstali z popela, zdolali Fulham 4:3 a udrželi stoprocentní bilanci na domácím stadionu. Obhájci titulu z Manchesteru City naopak remizovali 3:3 s Tottenhamem, což velmi těžce kousal nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, který po závěrečném hvizdu nemohl přijít na jméno hlavnímu rozhodčímu Simonu Hooperovi.

Fantasy Boost: Řehák nasadil k trháku, v laufu je opomíjený Silva

Ve Fantasy Premier League minilize dominuje na našem webu Jaroslav Řehák. A nejen tam. Fanoušek Evertonu je totiž aktuálně nejlepším FPL manažerem v rámci celého Česka. Před reprezentační přestávkou navíc precizně zvolil WildCard, nechal za sebou 750 konkurentů a opanoval 12. kolo ziskem 103 bodů.

Fantasy Boost: Ďuriše rozjásal kapitán Haaland, o slovo se opět hlásí Mbeumo

Nastal čas prodat Erlinga Haalanda? To byla otázka, která po říjnové reprezentační pauze vrtala hlavou FPL manažerům. Více než 700 tisíc z nich se k riskantnímu kroku odhodlalo a nejlepší střelec Premier League je v manchesterském derby poprvé od té chvíle potrestal. Náročného losu se naopak neobával Michal Ďuriš, který Norovi "navlékl" kapitánskou pásku i na Old Trafford. Výsledek? Celkový zisk 97 bodů a triumf v konkurenci 751 stratégů v minilize našeho webu.

Watkins, "the Korean guy" a (ne)VAR: 7. kolo Premier League v kostce

Zdá se, že Ollie Watkins je zpět ve skvělé formě z loňského ročníku. Po rozhodujícím gólu do sítě Chelsea (1:0) se útočník Aston Villy obsadil do hlavní role také v bláznivém utkání s Brightonem (6:1), v němž zazářil hattrickem. Nedařilo se naopak Erlingu Haalandovi a jeho Manchesteru City, který kousal první porážku v sezoně, konkrétně 1:2 ve Wolverhamptonu. Šlágr mezi Tottenhamem a Liverpoolem (2:1) s sebou i nadále nese pachuť kontroverze.

Arsenal si pojistil kapitána Ödegaarda do roku 2028

Kapitán londýnského Arsenalu Martin Ödegaard prodloužil s londýnským klubem smlouvu do roku 2028. "Kanonýři" to oznámili na svém webu. Podle médií se čtyřiadvacetiletý norský záložník díky nové smlouvě stal nejlépe placeným hráčem Arsenalu.

Fantasy Boost: TheReds97 ukázal sílu v záloze, v laufu je trojice MMM i Foden

Druhý prodloužený víkend s Premier League je minulostí. V konkurenci 661 trenérů ve Fantasy Premier League (FPL) minilize na našem webu byl tentokrát nejlepší Dominik Cibulka, jehož TheReds97 v čele s hvězdami Brightonu a Brentfordu zapsal 93 bodů. V rubrice Fantasy Boost rozebereme jak top sestavu kola, tak i několik možností pro upgrade vašeho týmu.

Slalomář McNeil a čaroděj Ramsdale: 35. kolo Premier League v kostce

Uplynulý víkend naznačil, že líté boje o titul i o záchranu se nejspíše rozseknou až v posledním kole. Arsenal s famózním Aaronem Ramsdalem v brance totiž vyhrál na stadionu třetího Newcastlu 2:0 a udržel krok s vedoucím Manchesterem City. Obhájci titulu nezaváhali s Leedsem, stále mají jednobodový náskok a navíc utkání k dobru. Na opačném pólu se blýskl nečekanou loupeží Everton, který k vítězství 5:1 v Brightonu dotáhl nezastavitelný Dwight McNeil.

Rekordman Salah a spasitel Nelson: 26. kolo Premier League v kostce

Víkend, na který se bude v Anglii ještě dlouho vzpomínat, má za sebou Premier League. V sobotu povstal z popela vedoucí Arsenal, když gólem Reisse Nelsona v osmé minutě nastaveného času skolil poslední Bournemouth. V neděli Liverpool zostudil Manchester United 7:0 a dvěma brankami se pod to podepsal nový nejlepší střelec v dějinách klubu v éře PL Mohamed Salah.

Arsenal March In On: 20. kolo Premier League v kostce

Fenomenální tažení Arsenalu pokračovalo v severolondýnském derby s Tottenhamem, na jehož stadionu zvítězil 2:0 a zvýšil náskok v čele soutěže na osm bodů. Obhájci titulu City totiž i kvůli nepochopitelnému selhání systému VAR prohráli v manchesterském derby s United 1:2. V Brightonu se zápas s Liverpoolem (3:0) obešel bez kontroverzí a životní formu v něm potvrdil záložník Solly March, který dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Úprk Arsenalu a smolař Faes: 18. kolo Premier League v kostce

Kolotoč zápasů Premier League nabral po mistrovství světa obrátek. Po tradičně nejsledovanějším Boxing Day se ve famózní formě opět ukázal Arsenal, který čtyřmi brankami zmrazil Amex Stadium v Brightonu. Jeho hlavní pronásledovatelé z Manchesteru naopak nečekaně ztratili doma s Evertonem, což Gunners zajistilo sedmibodový náskok v čele soutěže. Drama sledovali fanoušci na Anfieldu, kde si obránce Leicesteru Wout Faes vstřelil dva vlastní góly.

Kanonáda v Liverpoolu a nezastavitelný Haaland: 4. kolo Premier League v kostce

Před týdnem kousali fanoušci Reds zklamání na Old Trafford, v sobotu jásali po vyrovnání nejvyššího vítězství v historii Premier League. Ve formě hrající Roberto Firmino (2+3) a spol. totiž deklasovali Bournemouth 9:0. Vlastní příznivce potěšili i obhájci titulu z Manchesteru, které za famózním obratem proti Crystal Palace táhl autor hattricku Erling Haaland. Stoprocentní je nadále pouze Arsenal, jenž udolal Fulham.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele