Kalvachovi se ulevilo, že konečně dal gól, těší ho i vítězný návrat Plzně

Plzeňský Lukáš Kalvach poprvé od loňského května v první lize vstřelil gól a pomohl Viktorii k vítězství 2:1 nad Českými Budějovicemi v domácím zápase 25. kola. Pětadvacetiletého záložníka těší ukončení dlouhého střeleckého půstu i úspěšný návrat Západočechů do nejvyšší soutěže po koronavirové karanténě a reprezentační přestávce.

Reprezentaci opustilo po jednom pozitivním testu trio z Plzně

Dnešní testy na koronavirus v české reprezentaci na srazu před zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku odhalily jednoho nakaženého hráče z Plzně. Trojice nominovaných z Viktorie záložníci Lukáš Kalvach s Janem Kopicem a útočník Zdeněk Ondrášek proto národní tým opustila. Vedení reprezentace jedná o náhradnících.

Zklamání, měli jsme na gól celý zápas, shodli se Bucha a Kalvach

Plzeňští Pavel Bucha s Lukášem Kalvachem byli hodně zklamaní po prohře 0:1 s Beer Ševou a vyřazení v závěrečném 4. předkole Evropské ligy. Oba záložníky mrzelo, že Západočeši v Izraeli nedokázali zareagovat na domácí gól z penalty ze čtvrté minuty, přestože měli na odpověď celý zbytek zápasu.

Kalvach a Janošek prodloužili smlouvy s Plzní do roku 2023

Záložníci Lukáš Kalvach a Dominik Janošek prodloužili smlouvy s Viktorií Plzeň. Oba fotbalisté se na soustředění ve španělské Esteponě upsali klubu až do roku 2023.

Plzeňský Kalvach je rád, že konečně začal dávat víc gólů

Plzeňský záložník Lukáš Kalvach rozhodl o domácím ligovém vítězství 1:0 nad Bohemians 1905 a třetím gólem v jednom ročníku nejvyšší soutěže stanovil osobní maximum. Čtyřiadvacetiletý fotbalista je rád, že se začíná víc prosazovat, protože na střílení branek chtěl zapracovat.

Reprezentaci doplnili Doležal, Kalvach a nováček Ševčík

Nominaci české reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kosovem a v Bulharsku doplnili útočník Martin Doležal a záložníci Lukáš Kalvach a Petr Ševčík, který je v národním A-týmu nováčkem. Na dnešním srazu reprezentace v Praze to novinářům řekl asistent trenéra Jiří Chytrý.

Asi mám štěstí na krásné góly, řekl plzeňský Kalvach po Jablonci

Plzeňský záložník Lukáš Kalvach po letním příchodu z Olomouce vstřelil za Viktorii druhý výstavní gól. Zatímco jeho přímý kop do horního růžku před měsícem v Teplicích stačil jen k remíze 1:1, v dnešní dohrávce 9. ligového kola s Jabloncem už přesným halfvolejem pomohl k domácí výhře 3:2. Čtyřiadvacetiletý středopolař cítí, že má zřejmě na krásné góly štěstí, protože jich celkově nedává příliš mnoho.

Plzeňští spoluhráči nemohli uvěřit, že je Kalvach v reprezentaci

Záložník Lukáš Kalvach byl překvapený, že ho trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal k nadcházejícím zápasům evropské kvalifikace v Kosovu a Černé Hoře. Uvěřit tomu nemohli ani jeho tři plzeňští spoluhráči v národním týmu Jan Kopic, Michael Krmenčík a Jakub Brabec.

Reprezentaci doplnilo pět hráčů včetně novice Kalvacha

Českou reprezentaci před nadcházejícími zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu a Černé Hoře doplnila pětice hráčů. Trenér Jaroslav Šilhavý před dnešním srazem týmu v Praze dodatečně povolal útočníky Michaela Krmenčíka z Plzně s Martinem Doležalem z Jablonce, obránce Stefana Simiče z Hajduku Split a záložníky Ladislava Krejčího z Boloni s Lukášem Kalvachem z Plzně, který je nováčkem.

Ve druhém poločase jsme přestali hrát, řekl plzeňský Kalvach

Ani výstavní gól Lukáše Kalvacha neodvrátil třetí ligové klopýtnutí Plzně za sebou. Západočeši v šestém kole nejvyšší soutěže remizovali v Teplicích 1:1 a podle čtyřiadvacetiletého záložníka mohla za dělbu bodů nepovedená druhá pětačtyřicetiminutovka Viktorie.

Šance na postup jsou stále vyrovnané, míní plzeňští záložníci

Výsledek 0:0 není špatný, hlavní je, že se podařilo neinkasovat. Šance na postup jsou tak stále otevřené. Tak hodnotí plzeňští středopolaři Lukáš Kalvach a Patrik Hrošovský dnešní úvodní duel druhého předkola fotbalové Ligy mistrů proti řeckému vicemistrovi Olympiakosu Pireus. Důležité podle nich bude zvládnout začátek odvety, která se bude hrát za týden v Řecku.

Plzeňský Kalvach si ze zápasu s Olomoucí odnesl zlomený nos

Plzeňský záložník Lukáš Kalvach si odnesl ze sobotního úvodního kola prvoligové sezony zlomeninu nosu, kterou utrpěl po faulu od olomouckého útočníka Jakuba Yunise. Podle západočeského klubu zatím není jasné, zda bude letní posila Viktorii chybět.

Kalvach se stal druhou plzeňskou posilou pro příští sezonu

Viktoria Plzeň získala druhou posilu pro příští sezonu. Po levém obránci či záložníkovi Adamu Hlouškovi angažoval úřadující ligový mistr defenzivního středopolaře Lukáše Kalvacha z Olomouce, který s Viktorií podepsal tříletou smlouvu. Západočeský klub o tom informoval na svém webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele