Byl to remízový zápas, ale porážka nás určitě nesrazí, řekl plzeňský Kalvach

30.09.2023, 22:15
Aktuality

Záložníka Lukáše Kalvacha hodně mrzelo, že plzeňští fotbalisté ve šlágru 10. kola první ligy prohráli na Spartě 1:2, neboť zápas považoval za remízový. Osmadvacetiletý středopolař na tiskové konferenci litoval druhého inkasovaného gólu ihned po vyrovnání a také závěrečné střely, kterou mu v šesté minutě vyhlavičkoval z branky domácí zadák Martin Vitík. Kalvach je přesvědčen, že druhá porážka v sezoně a první po 14 soutěžních duelech se Západočechy nijak neotřese.

"Mrzí nás to samozřejmě hodně. Jeli jsme sem s tím, že určitě chceme bodovat. Myslím, že celkově byl ten zápas remízový. Bylo to nahoru dolů, mělo to dobré parametry. Jen škoda pro nás, že odjíždíme s prázdnou," řekl Kalvach.

Jeho tým na Letné prohrával už od konce druhé minuty. "Vždy je to nepříjemné, když takhle brzo dostanete branku. Soupeř je samozřejmě na koni, tlačil na nás. Než jsme se s tím srovnali, chvilku nám to trvalo. Když jsme se s tím pak srovnali, měli jsme šance i my. Je velká škoda, že když vyrovnáme, tak si pak zase necháme dát takový hloupý gól. Druhý poločas byl vabank. Jen škoda, že jsme to nedotlačili, na druhou stranu i Sparta měla šance," uvedl Kalvach.

V šesté minutě nastavení už skoro zvedal ruce, jeho střelu o zem po rohu za již překonaným sparťanským gólmanem Peterem Vindahlem ale vyhlavičkoval kousek před brankovou čárou Vitík a zabránil vyrovnání na 2:2.

"Trefil jsem to tak nějak, abych to vůbec trefil. Měl jsem to s odrazem a celkem i na dlouhou nohu. Vyšlo to skvěle, přeskočilo to gólmana. Jen škoda, že tam obránce vběhl a vyhlavičkoval to," litoval Kalvach, který nepřidal gól ve třetím soutěžním utkání po sobě.

Za jeden ze zlomových okamžiků šlágru považoval, že jeho tým po vyrovnání v první půli udržel remízový stav jen minutu. "Když to v celkovém součtu skončilo 2:1, tak asi jeden z klíčových momentů. Je škoda, že když dáme vyrovnávací gól na 1:1 a můžeme se zvednout my, tak hned za necelé dvě minuty naopak inkasujeme. To byl určitě jeden z momentů, které zápas zlomily," poznamenal Kalvach.

Západočeský celek v 16. soutěžním utkání sezony teprve podruhé prohrál. Hned na úvod ročníku utrpěl porážku v Teplicích, pak se ale zvedl a do šlágru na Spartě šel se sérií 12 soutěžních vítězství.

"Je vidět, že Sparta udělal kus práce. V některých herních činnostech mají možná větší sebevědomí nebo jsou více sehraní. Ale nás tahle porážka určitě nesrazí. Něco jsme rozjeli a já věřím, že tohle nás zase jen posune dál. Můžeme na tom stavět," dodal člen širšího kádru české reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
dest1l

Akorát, že vůbec.

Reagovat
Neri04

Tak tohle fakt nebyl remízový zápas... Vždyť Plzeň byla nebezpečná jen ze standardních situací...

Reagovat
Martin9719

Stejný sračky po zápasech jako na jaře do kamer. Do teďka nepřestanu slyšet po každým druhým zápase jak se Kalvach s Jemelkou musí oklepat.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
krisa

Tak jsem kouknul na sestřih a prý remízový zápas

Reagovat
Rizek

Remízový zápas.

Reagovat
ratusek

už to nehul

Reagovat
ACSeRw!n

Chory = mrdka

Reagovat
delfin

Pohoda, nebylo to vůbec špatný. Kdo je doma, tak boduje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele