Další články

Osmigólový thriller na Stamford Bridge zastínil vše: 12. kolo Premier League v kostce

Reklama na Premier League. I takto lze popsat dechberoucí šlágr mezi Chelsea a Manchesterem City, který nadchl fotbalové příznivce napříč Evropou. Remíza 4:4 se v anglické nejvyšší soutěži zrodila poprvé od února 2011, kdy tímto výsledkem skončil legendární zápas Newcastlu s Arsenalem, v němž Gunners ztratili poločasové vedení 4:0. A zastínila mimo jiné kolaps Tottenhamu v nastaveném čase na stadionu Wolverhamptonu.

De Zerbiho symfonie v Divadle snů: 5. kolo Premier League v kostce

Po famózním výkonu proti Newcastlu (3:0) udělal trenér Brightonu Roberto De Zerbi před šlágrem na Old Trafford šest změn v základní sestavě. Výsledek? Loupež v posvátném chrámu Manchesteru United prostřednictvím vítězství 3:1. Seagulls i v letošní sezoně létají na křídlech euforie a na čtvrteční historickou premiéru v evropských pohárech se naladili s lehkostí sobě vlastní.

Euforie v Liverpoolu a slzavé údolí v Leicesteru: 38. kolo Premier League v kostce

O titulu i vstupenkách do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už před víkendem. Poslední kolo se proto neslo ve znamení lítého záchranářského boje, z něhož vyšel úspěšně Everton. Toffees zdolali Bournemouth 1:0 gólem Abdoulaye Doucourého a uhájili pole position před Leicesterem a Leedsem. V euforii se topili i fanoušci v Birminghamu, protože si Aston Villa zajistila po 13 letech účast v evropských pohárech - konkrétně v Konferenční lize na úkor Tottenhamu.

Arsenal v laufu a Liverpool zpět na zemi: 27. kolo Premier League v kostce

Před týdnem si fotbalisté Liverpoolu užívali sprchu komplimentů po řízené demolici Manchesteru United. O uplynulém víkendu přijímali kritiku po nemastném neslaném výkonu v Bournemouthu, kde sestupem ohroženým Cherries podlehli 0:1. Venku naopak nezaváhal vedoucí Arsenal, který i díky třem asistencím Leandra Trossarda přejel ambiciózní Fulham 3:0.

Arsenal přece jen posiluje, dotáhl příchod Trossarda z Brightonu

Leandro Trossard přestupuje z Brightonu do Arsenalu, jenž může ligovému konkurentovi s bonusy zaplatit 30 milionů eur. Belgický reprezentant podepsal dlouholetý kontrakt...

Trossard má spory s De Zerbim, podle agenta chce odejít z Brightonu

Trenér Brightonu Roberto De Zerbi vyřadil před sobotním zápasem Premier League s Liverpoolem z týmu belgického reprezentanta Leandra Trossarda. Osmadvacetiletý útočník kouče minulý týden rozzlobil předčasným odchodem z tréninku, kterým zareagoval na informaci, že nebude v základní sestavě na zápas Anglického poháru s Middlesbrough.

Foden a Trossard v Haa La Landu: 9. kolo Premier League v kostce

Galapředstavení hodné ovací vestoje odehrálo po reprezentační přestávce hned několik hvězd anglické nejvyšší soutěže. Do hlavní role se opět obsadil "bořič" rekordů Erling Haaland z Manchesteru City, kterému zdatně sekundovali spoluhráč Phil Foden a Leandro Trossard z Brightonu. Všichni si po závěrečných hvizdech odnesli domů zápasový míč, jenž je spojen s dosažením hattricku. Klobouk dolů, pánové.

Toney, Pickford a "simulant" Mendy: 6. kolo Premier League v kostce

Kolotoč utkání Premier League se roztočil naplno, anglický týden uzavřelo 6. kolo a rozhodně se bylo na co koukat. V Brentfordu sledovali fanoušci "one man show" Ivana Toneyho, v Liverpoolu zamkl branku Jordan Pickford, v Londýně vzbudil vlnu emocí Édouard Mendy, v Birminghamu nečekaně ztratili obhájci titulu a v Manchesteru skončila úspěšná série Arsenalu.

City flirtují s titulem, Arsenal s Ligou mistrů: 36. kolo Premier League v kostce

Je už rozhodnuto o titulu, potažmo o kvartetu pro příští ročník Champions League? Šlágr na Anfieldu dodal minimálně nápovědu. Liverpool remizoval s Tottenhamem 1:1, což bleskově potrestali obhájci z Manchesteru City i aspiranti na návrat do milionářské soutěže z Arsenalu. Citizens jsou navzdory úternímu vítězství Reds ve Villa Parku v komfortní pozici, Gunners před čtvrtečním severolondýnským derby na stadionu Spurs také.

Jubilejní hattrick CR7 a loupežníci z Brightonu: 33. kolo Premier League v kostce

Padesátý hattrick na klubové scéně, šedesátý v součtu s reprezentací. Cristiano Ronaldo opět ukázal, že je i v pokročilém fotbalovém věku zakončovatelem par excellence. Nebojácný Norwich odjel po jeho galapředstavení s prázdnou a pomalu, ale jistě míří zpět do EFL Championship. Manchester United naopak stále flirtuje s účastí v Lize mistrů i proto, že Brighton vynuloval Tottenham.

Svatoštěpánská kanonáda a létající De Gea: 19. kolo Premier League v kostce

V Anglii tradičně nejsledovanější kolo ovlivnil na Boxing Day koronavirus a z plánovaného programu zmizela trojice zápasů. Devítigólové galapředstavení v Manchesteru ale fotbalové příznivce ve sváteční den bezesporu potěšilo. Vedoucí Citizens přestříleli 6:3 Leicester a odskočili Liverpoolu, jehož duel s Leedsem byl odložen, na rozdíl šesti bodů.

Jorginhova "one man show" a Ranieriho návrat: 13. kolo Premier League v kostce

Do hlavní role se během víkendu obsadil Jorginho. Třetí nejlepší fotbalista světa v anketě o Zlatý míč nejprve v očekávaném šlágru víceméně daroval první gól Manchesteru United a krátce nato stanovil z pokutového kopu konečný výsledek. Vedoucí Chelsea na Stamford Bridge podruhé v řadě remizovala, čehož k snížení manka okamžitě využili nejbližší pronásledovatelé.

X faktor Toney a válec ze Stamford Bridge: 5. kolo Premier League v kostce

O čem se po 5. kole na Ostrovech nejvíce píše? O dominantním výkonu Chelsea v očekávaném šlágru i ukázce enormního potenciálu nejlepšího střelce EFL Championship v loňské sezoně. A nutno podotknout, že naprosto oprávněně.

Trossard zkusí štěstí v Anglii, z Genku ho vykoupil Brighton

Leandro Trossard v květnu se spoluhráči z Genku vybojoval belgický mistrovský titul a nyní se s klubem loučí. O čtyřiadvacetiletého křídelníka měl zájem anglický Brighton a při jednáních byl úspěšný, celý přestup byl dnes potvrzen...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele