Karel Piták Články

Přidat hráče do záložek

Další články

Piták končí ve Slavii jako hráč, nabídku trénovat zatím nepřijal

Záložník Karel Piták dnes proti mistrovské Plzni (5:0) odehrál poslední utkání ve Slavii, kde mu v létě vyprší smlouva. Pražský klub mu sice nabídl trenérskou pozici, ale šestatřicetiletý fotbalista se fyzicky cítí dobře a ještě by si chtěl hráčskou kariéru prodloužit jinde.

Piták si přetrhl vaz v kotníku a Slavii bude proti Baníku chybět

Slávisté budou v posledním utkání této sezony první ligy s Baníkem Ostrava postrádat kapitána Karla Pitáka. Ten si v nedělním duelu se Slováckem přetrhl vaz v kotníku a nepomůže tak svým spoluhráčům v klíčovém utkání v boji o záchranu. Klub o tom informoval na svém webu.

Piták dal poprvé dva góly za zápas, byť hrál na nezvyklé pozici

V pondělní premiéře nového kouče Slavie Alexe Pastoora v Teplicích dostal zastupující kapitán Marcel Gecov červenou kartu a Pražané prohráli 0:1. V druhém utkání pod nizozemským trenérem proti Znojmu byl pro změnu obvyklý kapitán Karel Piták hrdinou týmu. Poprvé v kariéře dal dva góly v jednom ligovém utkání a zařídil výhru 2:1.

Piták jako kapitán odcházel, teď chce s páskou pomoci k záchraně

Karel Piták v létě 2006 ze Slavie odcházel do Salcburku jako kapitán, a když se tuto zimu do pražského týmu z Jablonce vrátil, takřka okamžitě dostal pásku znovu. Čtyřiatřicetiletý záložník věří, že v jarní části první ligy pomůže klubu svého srdce ke kýžené záchraně. Možný sestup si vůbec nepřipouští.

Kapitánem Slavie bude po Kiselovi Piták

Jedna ze zimních posil Karel Piták bude novým kapitánem Slavie. Ve funkci nahradí Karola Kisela, který po podzimu ukončil profesionální kariéru. Pitáka si dnes jako svého kapitána zvolil tým na soustředění v Turecku. Zkušený záložník kapitána dělal už během dřívějšího působení ve Slavii

Piták s Vošahlíkem se definitivně upsali pražské Slavii

Karel Piták a Jan Vošahlík definitivně přestoupili z Jablonce do pražské Slavie a s klubem z Edenu dnes podepsali smlouvu. Piták uzavřel kontrakt na rok a půl s následnou možností opce, Vošahlík o rok delší. Slavia o tom informovala v tiskové zprávě.

Piták: Návrat do Slavie je výzvou, věřím, že půjdeme nahoru

Nová výzva a velká motivace pomoci Slavii zpět mezi elitu. Tak zhodnotil svůj přestup z Jablonce zkušený záložník Karel Piták, který se vrací do pražského klubu po sedmi a půl letech. Ve třiatřiceti letech se prý taková nabídka neodmítá.

Piták s Vošahlíkem posílí Slavii, Jablonec dal svolení k přestupu

Slavia by brzy měla získat dva hráče, kteří už v minulosti její dres oblékali. K sešívaným mají namířeno záložník Karel Piták a útočník Jan Vošahlík. Jablonec dal oběma hráčům svolení k přestupu, dohodu potvrdil sportovní ředitel severočeského klubu Petr Flodrman.

Jablonecký Piták litoval, že v závěru poločasu neotočil skóre

Jablonecký kapitán Karel Piták skóroval v pěti předešlých soutěžních zápasech, v dnešním úvodním duelu 4. předkola fotbalové Evropské ligy proti Betisu ale střelecké štěstí neměl. Neproměnil nejméně tři veliké gólové šance a Baumit i kvůli tomu smolně prohrál 1:2.

Piták z umělé trávy nemá obavy, je na ni zvyklý ze Salcburku

Čtyři roky hrál Karel Piták v dresu rakouského Salcburku domácí soutěžní zápasy na umělé trávě, i proto ho čtvrteční odveta 3. předkola Evropské ligy rovněž na umělém povrchu v norském Drammenu nijak neděsí. Věří, že Jablonečtí proti tamnímu Strömsgodsetu zúročí náskok 2:1 z domácího duelu a postoupí do závěrečného předkola.

Piták se nebrání další trefě s Nory, chce dobrou pozici do odvety

Když se v roce 2005 naposledy setkal s norským fotbalem, zajistil záložník Karel Piták pražské Slavii svým gólem sedm minut před koncem cennou remízu 2:2 v Poháru UEFA na hřišti Stavangeru. Nynější kapitán Jablonce by se vůbec nezlobil, kdyby se střelecky prosadil i proti Strömsgodsetu.

Piták o Skuhravém: Takovýhle start neměl ani Mourinho

Jablonec se raduje z druhé trofeje během dvou měsíců, po květnovém vítězství v Poháru České pošty dnes získal také Superpohár. K oběma triumfům ho dovedl trenér Roman Skuhravý, který přitom nastoupil k týmu teprve v závěru jara a dosud jej vedl jen v sedmi soutěžních utkáních.

Piták: Máme poslední šanci, jak se dostat do evropských pohárů

Jablonečtí mají podle záložníka Karla Pitáka před pátečním finále Poháru České pošty s Mladou Boleslaví o to větší motivaci uspět, že v lize už ztratili reálnou naději na příčky znamenající účast v evropských pohárech. Vítěz pátečního duelu v Chomutově si zajistí start ve třetím předkole Evropské ligy.

Piták: Snad chytneme začátek jara a Plzeň se Spartou proženeme

Nepokazit úvod jarní části Gambrinus ligy a co možná nejdéle se držet ve hře o čelní příčky. Takový je vysněný scénář pro jabloneckého záložníka Karla Pitáka. Někdejší reprezentant si nic nedělá z toho, že Severočechům po ztrátě Lafaty a Kovaříka kdekdo prorokuje pád z druhého místa a strmý pokles tabulkou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele