Češi v zahraničí: Suchý se po zranění vrátil na hřiště

Obránce Marek Suchý naskočil po dlouhém zranění znovu do sestavy Basileje a rovnou zvládl celé utkání proti Sionu. Jinak ale uplynulý víkend z pohledu českých krajánků dvakrát úspěšný nebyl. Skončila dlouhá neporazitelnost Tomáše Kalase a jeho Bristolu, čeští brankáři inkasovali poměrně dost gólů. A český střelec se v zahraničních soutěžích tentokrát nenašel ani jeden jediný.

Češi v zahraničí: Necid si udržel střeleckou formu, exceloval Kadeřábek

Pavel Kadeřábek byl u zázračného zmrtvýchvstání Hoffenheimu na hřišti Borussie Dortmund a podílel se na něm gólem a asistencí. V nizozemské první lize se prosadil po týdnu opět Tomáš Necid. O patro níž se trefil obránce Josef Kvída za Nijmegen.

Češi v zahraničí: Řezníčkův povedený debut

Jakub Řezníček se trefil do černého hned v premiérovém utkání za Lokeren hned po pěti minutách. Čisté konto si ve Francii připsal brankář Tomáš Koubek. Asistence u gólů zaznamenali Filip Novák v Turecku i Jaroslav Navrátil ve druhé nizozemské lize.

Šural přestoupil ze Sparty do tureckého Alanyasporu

Útočník Josef Šural po třech letech opustil pražskou Spartu a přestoupil do Alanyasporu. Osmadvacetiletý člen širšího kádru reprezentace podepsal s čtrnáctým klubem turecké ligy smlouvu na rok a půl s roční opcí. Informoval o tom hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Sparta se podle médií dohodla na odchodu Šurala do Alanyasporu

Útočník Josef Šural může podle médií odejít ze Sparty do Turecka. Letenský klub, kde osmadvacetiletému fotbalistovi v létě končí smlouva, se údajně domluvil s Alanyasporem, který by za dvacetinásobného českého reprezentanta měl zaplatit asi čtyři miliony korun. Záleží však ještě na dohodě čtrnáctého týmu turecké ligy s hráčem.

Sparta nepřijala nabídku za Stancia, odchod Šurala řeší

Rumunský záložník Nicolae Stanciu chtěl přestoupit ze Sparty, ale nabídka, která na Letnou dorazila, neodpovídala představám pražského klubu. Sportovní ředitel Tomáš Rosický proto počítá se setrváním Stanciua i pro jaro. S týmem dnes zahájil přípravu stejně jako reprezentant Josef Šural, který se nedohodl na prodloužení smlouvy a řeší se jeho případný přestup.

Šural věří, že na Spartu nebude mít první prohra v lize dopad

Kapitán Josef Šural po prohře 0:1 v zápase 10. ligového kola v Plzni litoval, že fotbalisté Sparty nedokázali ze svých šancí jako první vstřelit branku. To podle něj vyrovnaný šlágr s obhájcem titulu rozhodlo. Věří, že první porážka v této sezoně nejvyšší soutěže na Pražanech nezanechá žádné velké stopy.

Bude to úplně jiná Plzeň než v Jablonci, varuje sparťan Šural

Fotbalisté Sparty půjdou do pátečního šlágru 10. ligového kola v Plzni po poslední výhře 4:1 nad Libercem v lepším rozpoložení než soupeř. Kapitán Josef Šural ale je přesvědčen, že Pražany čeká úplně jiná Viktoria než ta, která v pondělí utrpěla vysokou porážku 0:3 v Jablonci. Osmadvacetiletý útočník i tak pojede se svým týmem na hřiště obhájce titulu s cílem "vyloupit" Plzeň, získat tři body a zůstat jediným neporaženým celkem soutěže.

Šural litoval, že Sparta opět neudržela vedení

Sparťané nepředvedli v ligovém duelu na hřišti Bohemians Praha 1905 nijak oslnivý výkon, o to více je ale mrzí, že neudrželi vedení, na které se hodně nadřeli. V závěru nechali domácí vyrovnat na 1:1 a podruhé za sebou jen remizovali.

Je to blbý, strašně jsem chtěl být první, řekl Šural

Kapitán Sparty Josef Šural po dnešní remíze 2:2 s ligovým nováčkem z Příbrami litoval promarněné šance dostat se na první místo tabulky, kde s letenským celkem ještě nikdy nebyl. Podle osmadvacetiletého fotbalisty jde o zbytečnou ztrátu, protože letenský celek měl zápas proti oslabenému soupeři vyhrát alespoň o dvě branky.

Chtěl jsem vyhrát ještě víc, řekl střelec dvou gólů Sparty Šural

Útočník Josef Šural pomohl Spartě dvěma góly k vysoké výhře 4:0 a ukončení nepříznivé série v Teplicích. Kapitán letenského celku však přesto nebyl po dnešním duelu 4. kola první ligy úplně spokojený, protože chtěl vyhrát ještě větším rozdílem.

Šural litoval, že podobný výkon Sparta nepředvedla už před týdnem

Rozporuplné pocity měl kapitán Sparty Josef Šural po vyřazení ve 2. předkole Evropské ligy se Suboticou. Na jednu stranu prožíval jedno z největších zklamání kariéry, na druhou stranu ho těšilo, k jakému výkonu se spoluhráči vyhecovali. Litoval proto hlavně toho, že podobný výkon nepředvedli sparťané i před týdnem v úvodním duelu při prohře 0:2.

Šural vyhlíží návrat do základu a vyřazení si vůbec nepřipouští

Kapitán pražské Sparty Josef Šural dosud jako střídající hráč odehrál ve třech soutěžních zápasech sezony jen 65 minut, nyní už je ale zdravotně zcela v pořádku a ve čtvrteční odvetě 2. předkola Evropské ligy proti Spartaku Subotica by mohl být útočnou zbraní letenského týmu. Nepřipouští si, že by Pražané po venkovní porážce 0:2 doma dvojzápas neotočili a nepostoupili.

Spartu povede do sezony jako kapitán Šural, zástupcem je Stanciu

Kapitánem Sparty po Davidu Lafatovi, který ukončil kariéru, se oficiálně stal Josef Šural. Ten už s páskou nastupoval v minulé sezoně, když Lafata nebyl na hřišti. Šuralovým zástupcem pak bude největší hvězda letenského týmu rumunský reprezentant Nicolae Stanciu.

Kdybychom táhli víc spolu, máme o deset bodů víc, řekl Šural

Útočník Josef Šural po bezbrankové remíze s Bohemians 1905 neskrýval, jak moc ho štve páté místo Sparty v konečné tabulce ligy. Nejlepší střelec letenského celku také prohlásil, že kdyby tým víc táhl za jeden provaz, měl by minimálně o deset bodů víc.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele