Ve finálové pětici Fotbalisty roku jsou Barák, Hložek, Schick, Souček a Staněk

V užší nominaci na ocenění v anketě Fotbalista roku 2022 nechybějí dva její bývalí vítězové záložník Tomáš Souček a obhájce prvenství útočník Patrik Schick. Pětičlenný finálový výběr doplňují záložník Antonín Barák, ofenzivní univerzál Adam Hložek a brankář Jindřich Staněk. Vítěz bude vyhlášen v pondělí.

Staněk zažil nejnáročnější podzim, v Plzni je spokojený a nikam se nehrne

Brankář Jindřich Staněk prožil velmi povedený půlrok, mimo jiné výrazně pomohl Plzni k postupu do skupiny Ligy mistrů, na případný přestup do zahraničí ale nyní nepomýšlí. Vítěz podzimní části novinářské ankety Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu sezony se soustředí na ligové jaro, v němž bude s Viktorií hájit první místo v tabulce a útočit na obhajobu titulu.

Brankář Staněk vyhrál podzimní část ankety Zlatý míč ČR o fotbalistu sezony

Brankář Jindřich Staněk ovládl podzimní část Zlatého míče a v novinářské anketě o nejlepšího českého hráče sezony má nakročeno k premiérovému vítězství. Šestadvacetiletý gólman Plzně získal v první polovině 27. ročníku ankety 455 bodů a před druhým záložníkem Antonínem Barákem má k dobru 35 bodů. Třetí místo průběžně patří kapitánovi české reprezentace Tomáši Součkovi.

Tvrdoně čeká křest ohněm, Staněk zítra zřejmě nenastoupí

Brankář Jindřich Staněk bude Plzni pravděpodobně chybět i v úterním utkání skupiny Ligy mistrů na stadionu Bayernu Mnichov. Potvrdil to asistent trenéra Viktorie Pavel Horváth. Podle něj čeká slovenského gólmana Mariána Tvrdoně, který za jedničku zaskakoval už v sobotním ligovém utkání proti Bohemians 1905, křest ohněm.

Plzni se zranil brankář Staněk, vynechá minimálně Bohemians

Brankář Jindřich Staněk se během reprezentačního srazu zranil a Plzni bude podle klubového webu chybět minimálně v sobotním ligovém utkání na hřišti Bohemians 1905. Nejistý je i start šestadvacetileté gólmanské jedničky Viktorie v úterním venkovním zápase skupiny Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

Super výsledek, teď už jen udělat poslední krok, říká před odvetou Staněk

Brankář Jindřich Staněk se řadou skvělých zákroků výrazně podepsal na bezbrankové remíze Plzeňských v úvodním utkání závěrečného play off Ligy mistrů v Baku proti Karabachu. Spravedlností nerozhodného výsledku si nebyl jistý, do domácí odvety ho však považuje za výborný. Před úvodním výkopem si vychutnal hymnu Ligy mistrů.

Staněk si při rozcvičce pochroumal rameno, přesto vytáhl klíčové zákroky

V samém závěru předzápasové rozcvičky si brankář Jindřich Staněk lehce pochroumal rameno, přesto pak v odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Tiraspolu v klíčové chvíli za stavu 1:1 podržel dvěma výbornými zákroky Plzeň a pomohl jim k výhře 2:1 a postupu do play off o skupinu. Šestadvacetiletý reprezentační gólman se blýskl především v 52. minutě proti hlavičce hostujícího křídelníka Aboua Ouattary.

Staněk prodloužil s mistrovskou Plzní smlouvu do roku 2025

Brankář Jindřich Staněk prodloužil smlouvu s Plzní, které v minulé sezoně výrazně pomohl k mistrovskému titulu. Šestadvacetiletý reprezentant je tak ve Viktorii nově vázán do roku 2025. Západočeši o tom informovali na svém webu.

Jágr, Hložek, Vaclík či Souček. Charitativní aukce podepsaných dresů pomáhá Terezce

Původně to měl být letní sraz fotbalistů ročníku 1989, jejichž sen o profesionální kariéře se rozplynul dříve, než ochutnali první pivo. V posledních letech ale opavský turnaj CECA CUP představuje mnohem více. Pivo samozřejmě nemůže chybět, přece jen jsme v konzumaci zlatavého moku světovou velmocí, ovšem mnohem důležitější part hraje už 8. rokem charitativní podtext celé akce.

Nejlepším hráčem prvoligové sezony bude Hložek, Holeš, nebo Staněk

Nejlepším hráčem končící sezony první ligy bude sparťanský ofenzivní univerzál Adam Hložek, slávistický záložník Tomáš Holeš, nebo brankář Jindřich Staněk, jenž s Plzní ve středu získal mistrovský titul. Užší nominaci dnes oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá. Výsledky budou zveřejněny v neděli v poledne.

Dnes při mně stálo štěstí, řekl Staněk po výhře nad Slováckem

Brankář Jindřich Staněk výrazně pomohl Plzni k domácímu vítězství 3:1 nad Slováckem v prvním kole ligové nadstavby ve skupině o titul. Reprezentační gólman nechtěl úplně přijmout roli hrdiny a několikrát zopakoval, že mu proti týmu z Uherského Hradiště pomohlo štěstí.

Horváth: Havel a Staněk netrénují, uvidíme, zda budou na Slavii

Plzeňští obránce Milan Havel a brankář Jindřich Staněk, kteří se zranili během reprezentačního srazu, se podle asistenta trenéra Viktorie Pavla Horvátha zatím nezapojili do tréninku. Jejich start v nedělním šlágru 27. kola první ligy proti pražské Slavii tak zůstává nejistý.

Od české reprezentace se odpojil zraněný brankář Staněk

Od české reprezentace se odpojil zraněný gólman Jindřich Staněk. Plzeňský brankář už nemohl nastoupit k dnešnímu přípravnému utkání s Kuvajtem v Olomouci a k dispozici nebude ani na úterní zápas kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku. Drobné zdravotní problémy má i obránce Tomáš Kalas, který ale v týmu zůstal.

Horejše naštval "skvělý" Staněk. Je to moje práce, reagoval brankář Plzně

Trenéra Českých Budějovic Davida Horejše naštval výborný výkon plzeňského brankáře Jindřicha Staňka, který výrazně pomohl Viktorii k domácí výhře 2:1 v 8. kole první ligy. Reprezentační gólman bývalému kouči odpověděl, že dělal svou práci.

Staněk se těší na speciální den v "jeho" Plzni, dorazí za ním "Hujerovi"

Brankáře Jindřicha Staňka čeká po nedělní premiéře za národním tým v Belgii další speciální den. Ve středečním přípravném utkání s Ukrajinou poprvé v kariéře nastoupí za reprezentaci v základní sestavě a shodou okolností to bude na stadionu v Plzni, jejíž barvy hájí. Staněk bude mít v hledišti řadu rodinných příslušníků a známých a žertoval, že dorazí "Hujerovi".

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele