Thor a KDB vystřelili Manchester City do pole position: 33. kolo Premier League v kostce

Nejočekávanější zápas letošní sezony se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch Manchesteru City. Obhájci titulu deklasovali před vlastními příznivci Arsenal 4:1, mají už jen dvoubodové manko, a navíc dvě utkání k dobru. Do hlavních rolí středečního šlágru se obsadili Kevin De Bruyne s Erlingem "Thorem" Haalandem. Jejich spolupráci tleskal beznadějně vyprodaný Etihad Stadium vestoje a nutno podotknout, že zcela po zásluze.

Air Haaland a Air Ramsdale nade všemi: 30. kolo Premier League v kostce

Famózní návrat po zranění třísel prožil Erling Haaland. Před třítýdenní nucenou pauzou nasázel za 124 minut osm soutěžních gólů a v podobném duchu pokračoval na St Mary's, kde skóroval dvakrát. Manchester City i proto stáhl náskok Arsenalu, který remizoval v Liverpoolu, na šest bodů. A nebýt skvělého brankáře Aarona Ramsdalea, mohla být ztráta obhájců titulu ještě menší.

Guardiola přirovnal kanonýra Haalanda k Messimu s Ronaldem

Útočník Erling Haaland je podle Pepa Guardioly stejně kvalitní hráč jako Lionel Messi s Cristianem Ronaldem. Trenér Manchesteru City to řekl v rozhovoru pro BBC po sobotní ligové výhře 4:1 nad Southamptonem, kterou norský fotbalista zařídil dvěma góly.

Kanonýr Manchesteru City Haaland je podle Guardioly připravený k návratu

Kanonýr Manchesteru City Erling Haaland je podle trenéra Pepa Guardioly připravený k návratu do hry. Suverénně nejlepší střelec anglické ligy chyběl v zápasech téměř tři týdny kvůli poraněnému tříslu.

Haaland chtěl dvojitý hattrick, podle Guardioly by se po překonání rekordu nudil

Norský fotbalista Erling Haaland prožil v úterý při výhře Manchesteru City 7:0 nad Lipskem další večer plný rekordů. Dvaadvacetiletý kanonýr pomohl anglickému klubu do čtvrtfinále Ligy mistrů pěti góly, po utkání ho ale trochu mrzelo, že nedosáhl na historický dvojitý hattrick. Kouč Guardiola hvězdného útočníka stáhl ze hřiště už půl hodiny před koncem, oba ale nakonec komentovali střídání s humorem.

Bez Haalanda? Guardiola pro kanonýra stále nenašel správnou taktiku

Dává spoustu gólů, rozhoduje zápasy a přepisuje rekordy. Erling Haaland po příchodu do Manchesteru City pálí ostrými, o to bláznivěji se pak jeví množící se diskuze na téma, zda by anglickému mistrovi nebylo lépe bez něho. Pádnou odpověď na tuto otázku nemá ani manažer Pep Guardiola.

Haaland nemůže v Man City ukázat všechno, co dokáže, míní Carragher

Podle bývalého anglického reprezentanta Jamieho Carraghera možná nebyl letní přestup kanonýra Erlinga Haalanda do Manchesteru City nejlepší volbou. Někdejší dlouholetá opora Liverpoolu si myslí, že hvězdný Nor nedokáže v systému kouče Pepa Guardioly naplno rozvinout své přednosti.

Nketiahův hřebíček v Haa La Landu: 21. kolo Premier League v kostce

Náskok vedoucího Arsenalu před Manchesterem City je stále pětibodový. Gunners totiž gólem Eddieho Nketiaha v 90. minutě zlomili odpor srdnatě vzdorujících United, očekávaný nedělní magnet ovládli 3:2 a odpověděli na jednoznačné vítězství Citizens nad Wolves 3:0, které hattrickem zařídil Erling Haaland. Nejlepší střelec soutěže má na kontě už 25 branek...

Guardiola: Haalandova čísla jsou neuvěřitelná, takového hráče nemůžete posadit

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola vyzdvihl útočníka Erlinga Haalanda, který rozhodl hattrickem o nedělním vítězství 3:0 nad Wolverhamptonem v anglické lize. Podle kouče úřadujících mistrů, který obvykle obměňuje sestavu, takového hráče nejde posadit na lavičku náhradníků.

Haaland útočí na rekordy, po derby se ale řeší jeho špatný vliv na hru Citizens

Střelec Manchesteru City Erling Haaland má jedinečnou příležitost překonat rekordy Premier League. Může se stát nejproduktivnějším střelcem, jakého kdy nejvyšší anglická liga měla. Po prohře Citizens v derby s Manchesterem United (1:2) se ale řeší i to, zda Haalandova přítomnost týmu svědčí. Klub, který vyhrál čtyři z posledních pěti ročníků soutěže, ztrácí na první příčku osm bodů a změnilo se i pojetí jeho hry.

Ronaldo poprvé není v nominaci na cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku

Dvojnásobný vítěz Cristiano Ronaldo se poprvé nebude ucházet o cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku podle FIFA. Experti portugalského útočníka nezařadili ani do úvodní čtrnáctičlenné nominace.

Může být ještě lepší, řekl Guardiola po dalším Haalandově rekordu

Útočník Manchesteru City Erling Haaland ve středu při výhře 3:1 v Leedsu dosáhl po pouhých 14 zápasech na metu 20 branek v anglické lize a ve své debutové sezoně u "Citizens" překonal další rekord. Podle kouče obhájců titulu Pepa Guardioly ale mohou být výkony norského kanonýra ještě lepší.

Almirón v laufu a Liverpool zpět na zemi: 13. kolo Premier League v kostce

Možná si vzpomenete. Během mistrovských oslav Manchesteru City si Jack Grealish rýpl do v té době neproduktivního Miguela Almiróna. Nyní se může smát paraguayský záložník. Šestou brankou v sezoně totiž opět vylepšil své kariérní maximum v Premier League a pomohl Newcastlu vyloupit stadion třetího Tottenhamu.

Neuvěřitelné, není to člověk, popisuje Hålanda brankář FC Kodaň

Střelecká série Erlinga Hålanda v Manchesteru City nekončí a nepřestává udivovat. Brankář Kodaně Kamil Grabara po středečním debaklu 0:5 v Lize mistrů dokonce prohlásil, že norský fotbalista není člověk.

S Hålandem se v jeho věku nemůže nikdo měřit, upozorňuje Guardiola

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola si myslí, že dvaadvacetiletý kanonýr Erling Håland nemá ve svém věku konkurenci. Podle španělského kouče o tom svědčí statistiky. Úřadujícího anglického šampiona po nedělní ligové výhře 6:3 v městském derby nad United čeká ve středu ve skupině Ligy mistrů FC Kodaň.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele