Návrat obránce Brabce do Slavie zhatily požadavky Senice

Slavii nevyšla snaha přivést zpět do týmu bývalého kapitána Ericha Brabce. Na přestupu šestatřicetiletého stopera se klub nedokázal dohodnout se slovenskou Senicí. Generální ředitel Jaromír Šeterle ale potvrdil, že Slavia usiluje o záložníka Milana Černého.

Erich Brabec po odchodu ze Sparty zamířil na Slovensko do Senice

Obránce Erich Brabec posílí Senicu. Do slovenského celku zamířil jako volný hráč poté, co s ním pražská Sparta neprodloužila smlouvu. Spolu s Brabcem získala Senica ze Sparty na hostování mladého univerzála Martina Frýdka a namířeno tam má i brankář Milan Švenger. Klub o tom informoval na svém webu.

Sionko a Brabec končí v pražské Spartě

Libor Sionko a Erich Brabec končí v pražské Spartě. Klub se rozhodl, že bývalým reprezentantům neprodlouží smlouvy, které pětatřicetiletým hráčům po sezoně vypršely. ČTK to řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Sparťané mobilizují síly a věří, že Plzni ještě zkomplikují plány

Sparťanští fotbalisté se nevzdávají myšlenek na obhajobu mistrovského titulu, i když na vedoucí Viktorii Plzeň dál ztrácejí čtyři body. Po pátečním pražském derby s Bohemians 1905 se chtějí k prvnímu místu tabulky znovu přiblížit na rozdíl jediného bodu a plzeňského lídra dostat před jeho sobotním duelem v Teplicích opět pod tlak.

Brabec věří, že Sparta dostane Plzeň pod tlak už v pátek

Obránce Erich Brabec litoval, že Sparta jen remizovala 2:2 v Teplicích a nestáhla čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Plzeň. Letenští si vyčítali vlažný první poločas a řadu zahozených šancí po změně stran. S optimismem však Brabec vzhlíží k pátečnímu duelu s Libercem...

Derby už pustit nemůžeme, říká obránce Sparty Brabec

Porážky v ligových šlágrech v Plzni a Jablonci přinesly obránci Sparty Erichu Brabcovi v jarní části ligy už hodně zklamání. Zkušený zadák proto věří, že negativní zkušenosti na sparťany před pondělním derby se Slavií zapůsobí jako potřebné memento a obhájci titulu napraví předchozí zaváhání, po nichž na vedoucí Plzeň ztrácejí už osm bodů.

Brabec: První poločas jsme prospali a pak jsme pykali

Především špatný výkon v útočné fázi může podle obránce Sparty Ericha Brabce za dnešní porážku Pražanů při šlágru v Plzni, po němž Západočeši díky výhře 1:0 odskočili v čele ligy do pětibodového trháku. Brabec také připouští, že Sparta si neúspěchem dost zkomplikovala i cestu za obhajobou titulu.

Sparťané si podle Brabce závěr podzimu chtějí užít

Několik regeneračních tréninků stačilo sparťanským fotbalistům po předchozím utkáním proti Palermu, aby načerpali dostatek sil na závěr podzimních bojů v Evropské lize, který je čeká ve středu proti CSKA Moskva. I proto prý jsou na poslední duel dostatečně nažhaveni...

Brabec: Ze snížení náskoku máme radost, ale podzim ještě nekončí

Dvanáct bodů ztráceli sparťané po dvanáctém kole na Viktorii Plzeň a kdekdo obhájci titulu prorokoval, že na další mistrovský titul mohou zapomenout. Jenže za pouhých pět kol se Spartě podařilo dvě třetiny náskoku stáhnout a do jara půjdou už jen se čtyřbodovým mankem.

Brabec má za sebou zřejmě nejnevydařenější zápas za Spartu

Stoper Erich Brabec má po téměř ročním působení ve Spartě za sebou patrně nejnepovedenější zápas. V sobotním ligovém utkání s Teplicemi, které domácí šampioni prohráli 0:2, se ocitl u obou gólů. Nejprve významně pomohla míči do sítě jeho teč, podruhé neuhlídal autora obou branek Aidina Mahmutoviče.

Brabec se vrací do Edenu v dresu Sparty motivovaný, ale bez zášti

Po osmnácti měsících se obránce Erich Brabec vrátí jako hráč do Edenu. V pondělním pražském derby však už neoblékne dres domácí Slavie, ale naopak jejího velkého rivala Sparty, kam zamířil poté, co s ním kouč Karel Jarolím přestal počítat.

Sparťanům se skupina v Evropské lize líbí, favoritem je prý CSKA

Fotbalistům Sparty se líbí, že se dostali do atraktivní základní skupiny Evropské ligy, kde se popasují s CSKA Moskva, Palermem a Lausanne. Jasným favoritem ve skupině je podle nich CSKA s Tomášem Necidem. Bývalý slávista Necid se zase těší, že si zahraje doma proti někdejším velkým rivalům ze Sparty, kde má ale i hodně kamarádů.

Brabec děkoval trenérovi Jarolímovi za sparťanský titul

Euforie, tradiční juchání s fanoušky, ale také realistická hodnocení odehraného utkání i celé sezóny, která byla nebývale dramatická. To všechno čekalo na sparťanské fotbalisty poté, co jejich kapitán Tomáš Řepka zvedl nad hlavu mistrovský pohár.

Brabec touží po třetím titulu, s nímž se už v duchu loučil

Potřetí za sebou může v sobotu skončit sezona pro fotbalového obránce Ericha Brabce tak, že bude nad hlavou třímat pohár pro mistra české ligy. Po triumfech se Slavií je krok od stejného úspěchu v táboře velkého soupeře Sparty, i když se po minulém kole a remíze v Liberci smiřoval s tím, že Letenským titul unikne.

Brabec před návratem do Edenu věří, že o bitvy se Slavií nepřijde

Jeho start proti Slavii měl být jedním z hlavních taháků fotbalového jara. Když se však první ze tří jarních derby pražských "S" přiblížilo, hrozí, že obránce Sparty a bývalý kapitán Slavie Erich Brabec o zápas přijde. Ve čtvrtek Slavia vyzve Spartu v úvodním utkání čtvrtfinále poháru Ondrášovka Cupu, ale Brabce trápí natažený úpon stehenního svalu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele