Zítka může intenzivněji rehabilitovat, za dva týdny začne běhat

Brankář Anderlechtu Brusel Daniel Zítka, který si na přelomu listopadu a prosince přivodil zlomeninu lýtkové kosti na levé noze a těžké zranění kotníku, si pochvaluje dosavadní průběh rekonvalescence. Český reprezentační gólman v minulém týdnu úspěšně prošel další ze série prohlídek a lékaři mu povolili intenzivnější rehabilitaci.

Zítkovi vyndají šrouby z nohy

Český fotbalový brankář Daniel Zítka půjde 30. ledna na druhou operaci s poraněným levým kotníkem. Při zákroku mu lékaři vyndají z kosti těsně nad kloubem zpevňující šrouby a poté se gólman Anderlechtu bude moci začít chystat k návratu na trávník. Zítka to po včerejším vyšetření oznámil na svém webu.

Zítka už je po operaci, pomalu začne s rehabilitací

Český fotbalový brankář Daniel Zítka už je po operaci, při níž mu lékaři vedle pochroumaného kotníku spravili i koleno. Opora Anderlechtu Brusel se dostala na operační stůl přesně týden po svém zranění v zápase s Denderem, které Zítka po střetu s protihráčem nedohrál. Ve vzdušném souboji si navíc ještě zlomil lýtkovou kost a přišel o dva zuby.

Zraněný gólman Zítka se smiřuje s tím, že pro něj sezona skončila

Danielu Zítkovi začíná docházet, že pro něj letošní sezona možná předčasně skončila. Třiatřicetiletá opora Anderlechtu se pomalu sbírá z krutých následků pátečního ligového utkání proti Denderu, v němž si Zítka přivodil zlomeninu lýtkové kosti, přetrhl vazy v kotníku a navíc přišel o dva zuby.

Zítku čeká operace kotníku

Českého brankáře Daniela Zítku čeká podle všeho operace kotníku. Gólman Anderlechtu Brusel si v pátečním utkání belgické ligy s Denderem nejen zlomil lýtkovou kost v levé noze, ale navíc si těžce poškodil vazy v kotníku.

Zítka má zlomenou lýtkovou kost a vyražené zuby

Českého brankáře Anderlechtu Daniela Zítku čeká mnohatýdenní pauza od fotbalu. Reprezentační gólman utrpěl v závěru pátečního ligového duelu proti Denderu zlomeninu lýtkové kosti a bude mít šest týdnů sádru. Při nezaviněné srážce s protihráčem také přišel o dva zuby.

Zítka poprvé přijel na sraz v roli brankářské jedničky

Daniel Zítka dorazil na dnešní sraz fotbalové reprezentace poprvé jako brankářská jednička. Po zranění Petra Čecha dostane gólman Anderlechtu s největší pravděpodobností ve středu v San Marinu možnost rozšířit svoji zatím skromnou, zato ale jedinečnou bilanci dvou vítězství bez inkasovaného gólu v národním týmu.

Zítka: Já a spasitel? Tím bude zase Čech

Bez zákroků brankáře Daniela Zítky by čeští fotbalisté asi jen stěží mohli pomýšlet na to, že v duelu se Slovinskem v kvalifikaci mistrovství světa konečně naplno zabodují. Zítka však dle tradice zůstal skromně nad věcí, jako by snad ani neměl zásluhu na konečném výsledku.

Anderlecht zeštíhlí kádr, odejít by mohli i Češi

Anderlecht Brusel, který kvůli nečekanému vyřazení z evropských pohárů přijde o značnou sumu peněz, asi v brzké době poněkud zeštíhlí kádr. Mezi fotbalisty, kteří ze slavného belgického klubu odejdou, by mohl být i někdo z trojice českých reprezentantů Jan Polák, Stanislav Vlček či Daniel Zítka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele