Slzy tvý legendy: Čtvrtfinále MS v kostce

Nalinkované to bylo moc pěkně. V semifinále Argentina s Brazílií, na opačné straně pavouka Francie a Portugalsko. Další dva obrovské zápasy a ve finále repete z legendárního mundialu 1998, střetnutí Messi vs. Ronaldo nebo něco na ten způsob. Jenže dva "trpaslíci” se téhle představě vzepřeli a na polštář stékaly slzy nejedné fotbalové legendy.

Vzpoura z východu: 1. kolo MS v kostce

Druhá várka zápasů základních skupin už je v polovině, ohlédněme se přesto krátce za tím, co se událo během prvních šestnácti zápasů. Turnajová kostka je zpátky, opět s ideální sestavou, nejkrásnějšími góly, výběrem ze statistik a tím nejzajímavějším, co proletělo sociálními sítěmi.

Martinelliho show a historická meta CR7: 10. kolo Premier League v kostce

Je Arsenal po nedělním skalpu Liverpoolu definitivně aspirantem na titul? Dle herního projevu rozhodně ano. Gunners v očekávaném šlágru zvítězili 3:2, pod což se gólem a nezištnou asistencí podepsal Gabriel Martinelli. Jednadvacetiletý Brazilec výkonnostně roste a hlasitě si říká o nominaci na mistrovství světa v Kataru, kde nebude scházet o šestnáct let starší Cristiano Ronaldo. Portugalec vstřelil v Goodison Parku 700. ligovou branku v kariéře.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Povstání Leedsu a "bratři v triku" Spurs: 30. kolo Premier League v kostce

Comeback, na který budou fanoušci Leedsu vzpomínat minimálně celou reprezentační pauzu, se v okleštěném 30. kole podařil jejich "miláčkům" ve Wolverhamptonu. Po hodině sice prohrávali 0:2 a přišli o zraněného brankáře Illana Mesliera, ale nakonec oslavovali veledůležitou výhru 3:2, která může mít zásadní roli v cestě za záchranou. Opomenout nelze ani další galapředstavení nejproduktivnější dvojice v historii Premier League.

Hurikán v Manchesteru a Alissonův výkop: 26. kolo Premier League v kostce

Reklamu na fotbal sledovali v sobotu fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City prohrál po infarktovém průběhu s Tottenhamem 2:3. Do hlavní role se obsadil Harry Kane, který dvakrát skóroval. Vítěznou trefou v páté minutě nastaveného času navíc razantně umlčel řadu ostrovních kritiků a měl lví podíl na zastavení třízápasové série porážek Spurs.

Svatoštěpánská kanonáda a létající De Gea: 19. kolo Premier League v kostce

V Anglii tradičně nejsledovanější kolo ovlivnil na Boxing Day koronavirus a z plánovaného programu zmizela trojice zápasů. Devítigólové galapředstavení v Manchesteru ale fotbalové příznivce ve sváteční den bezesporu potěšilo. Vedoucí Citizens přestříleli 6:3 Leicester a odskočili Liverpoolu, jehož duel s Leedsem byl odložen, na rozdíl šesti bodů.

Jorginhova "one man show" a Ranieriho návrat: 13. kolo Premier League v kostce

Do hlavní role se během víkendu obsadil Jorginho. Třetí nejlepší fotbalista světa v anketě o Zlatý míč nejprve v očekávaném šlágru víceméně daroval první gól Manchesteru United a krátce nato stanovil z pokutového kopu konečný výsledek. Vedoucí Chelsea na Stamford Bridge podruhé v řadě remizovala, čehož k snížení manka okamžitě využili nejbližší pronásledovatelé.

Mladíci Arsenalu a Jiménezova škola hrou: 6. kolo Premier League v kostce

Po úvodních třech kolech se krčili na posledním místě a skóre 0:9 mluvilo samo za sebe. Na ostrou kritiku z řad médií, fanoušků i legendárních hráčů však fotbalisté Arsenalu zareagovali nejlepším možným způsobem. Skalp Tottenhamu s podpisem dvojice Emile Smith Rowe - Bukayo Saka znamenal třetí výhru v řadě a z úplného dna je rázem pětibodová ztráta na Liverpool.

Titul v tichosti: 35. kolo Premier League v kostce

Stalo se to, nač jsme čekali někdy od začátku března. Od momentu, kdy Manchester City završil fascinující sérii 15 výher za sebou, a bylo tedy už prakticky jasné, že po roční pauze opět usedne na anglický trůn. Potřeba bylo jen ukrojit dostatečný počet utkání, aby už pronásledovatelé matematicky nemohli dohnat nahromaděný náskok. A tak se stalo v úterý. Starý král umírá, ať žije král.

K čemu De Bruyne? 24. kolo Premier League v kostce

Šestnáct zápasů v řadě. Vítězná série Manchesteru City utěšeně narůstá těžko si nyní představit, že by měla v nejbližších dnech skončit. Za úžasnou formou překvapivě nestojí Kevin De Bruyne, Sergio Agüero nebo Raheem Sterling. Je to dokonalý systém Pepa Guardioly a jeden blyštivý klenot aspirující na cenu pro nejlepšího hráče sezóny.

Souček pálí jako Baroš: 20. kolo Premier League v kostce

Jen co 20. kolo začalo, už bylo jasné, co bude hlavním tématem Premier League v kostce, která obléká starý kabát. Co to znamená? Už zase budou v článku ty nejkrásnější góly kola, už zase bude plný statistik, odkazů a čísel od WhoScored.com. No a to téma? Přece Tomáš Souček. Světec, sympaťák, jedlík bramborového salátu, miláček fanoušků West Hamu a Moyesova zbraň země-vzduch.

Boom Saka Laca: Sestava 17. kola Premier League

Ještě před Vánoci byli všichni přesvědčení, že Arsenal zažívá nejhorší sezónu div ne za celou historii klubu. Tým se pohyboval poblíž sestupové zóny, měl silně záporné skóre a na měl na kontě stejně bodů jako zápasů. A to, jak my, co známe pravidlo 40 bodů, dobře víme, je skutečně bilance na padáka. Jenže Premier League je kouzelná a i Gunners po mávnutí proutku dokonale září...

Ani korona Leeds nezastavila: Sestava 16. kola Premier League

Po delší době zasáhla Premier League nákaza koronaviru. Po jednom odloženém utkání kvůli nemocným v Newcastlu se pozitivní testy neblaze rozšířily také u hráčů Manchesteru City a Fulhamu. Proto se v uplynulém kole odehrálo pouze osm utkání. A ani ty, až na výjimky, nestály za moc. Na fotbalistech se zkrátka začíná podepisovat náročný program...

Samá Villa: Sestava 15. kola Premier League

Letí to jako blázen, kolo snad co dva dny. Kdo to má stíhat? I přes vánoční shon - který pokračuje i mezi svátky a přes Silvestra, je tu další díl All-Stars Premier League, teď s pořadovým číslem 15. I tentokrát je na text prostší, ale s přelomem letopočtu nastanou zase klidnější časy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele