Další články

Frei trefil parádně trestný kop a skončil s fotbalem

Ve velkém stylu zakončil svoji kariéru nejlepší střelec švýcarské reprezentace Alexander Frei. Ve svém posledním utkání za Basilej proti FC Curych parádním trestným kopem z 25 metrů vyrovnal na 1:1 a nastartoval obrat, který čerství semifinalisté Evropské ligy dotáhli k vítězství 3:1.

Švýcarský střelecký rekordman Frei skončí v létě s fotbalem

Švýcarský útočník Alexander Frei ukončí po sezoně kariéru. Historicky nejlepší reprezentační střelec své země jako jeden z důvodů uvedl, že po červnovém narození dcery mění priority a vycítil, že nastal vhodný okamžik na to, aby aktivního fotbalu zanechal.

Nejlepší švýcarský střelec Frei ukončil reprezentační kariéru

Nejlepší střelec švýcarské reprezentace Alexander Frei v národním týmu skončil. Národní mužstvo opustil kvůli neustále kritice od fanoušků i jeho spoluhráč z reprezentace i z FC Basilej Marco Streller.

Kanonýr Frei po sezoně skončí ve švýcarské reprezentaci

Švýcarská reprezentace po této sezoně přijde o svého kapitána a historicky nejlepšího střelce. Alexander Frei totiž oznámil, že červnový zápas evropské kvalifikace v Anglii bude jeho posledním v národním týmu. Pak už se soustředí jen na klubovou kariéru v Basileji.

Švýcaři Freie opět vypískali, Hitzfeld se hráče zastal

Švýcaři sice včera jasně porazili reprezentaci Walesu 4:1, na zápas ale nebude v nejlepším vzpomínat Alexander Frei. Zkušeného útočníka totiž vypískali vlastní fanoušci. Z jejich jednání byl nepříjemně překvapen trenér Ottmar Hitzfeld, který se svého svěřence po utkání zastal.

Švýcarům se zranil kapitán Frei

Také Švýcarům zkomplikovalo závěr přípravy na MS zranění, z dnešního posledního tréninku před odletem do Jižní Afriky odkulhal kapitán Alexander Frei. Podle slov kouče Ottmara Hitzfelda jde pravděpodobně jen o podvrknutí, přesto se útočník Basileje podrobí v nemocnici důkladnějšímu vyšetření. Frei kvůli zranění přišel i o většinu domácího Eura 2008, hned v prvním duelu turnaje s Českem si poranil kolenní vazy.

Švýcarský kanonýr Frei má zlomenou ruku

Švýcarský kanonýr Alexander Frei si při nedělním ligovém zápase v dresu Basileje zlomil ruku a bude mimo hru osm až deset týdnů. Mistrovství světa v Jihoafrické republice by ale měl stihnout.

Frei se vrací z Dortmundu do Basileje

Švýcar Alexander Frei se vrací do Basileje, kde hrál naposledy před 11 lety. Za reprezentačního útočníka, kterého ještě čeká v sobotu nutná zdravotní prohlídka, zaplatí přední švýcarský klub Borussii Dortmund odstupné 4,25 milionu eur.

Frei se Basileji nebrání. Koupí Dortmund Lewandowského?

Alexander Frei včera slavil třicáté narozeniny. Jako opožděný dárek by mohl švýcarský útočník dostat přestup do Basileje, kde s velkým fotbalem začal. Pokud Dortmund přijde o svou oporu, obnoví zájem o Poláka Roberta Lewandowského.

Zraněný Frei věří, že Švýcaři jsou schopni postoupit i bez něj

Zraněný kapitán švýcarské reprezentace Alexander Frei věří, že tým je schopen postoupit na mistrovství Evropy ze skupiny A i bez něj. Pro osmadvacetiletého útočníka šampionát skončil už v sobotu, když si po střetu s českým obráncem Zdeňkem Grygerou natrhl postranní vaz v levém koleni. Švýcaři prohráli 0:1.

O Freie stojí Celtic

Alexander Frei toho v uplynulé sezoně příliš nenahrál, přesto je o něho zájem v jiných klubech. O švýcarského útočníka ve službách Borussie Dortmund má podle jeho slov zájem skotský Celtic...

Zraněný Frei si už na ME nezahraje

Zranění z dnešního utkání proti České republice připraví kapitána švýcarské reprezentace Alexandra Freie o zbytek mistrovství Evropy. Osmadvacetiletý útočník musel po střetu se Zdeňkem Grygerou o přestávce střídat a kvůli přetrženému vazu v levém koleni nemůže podle agentury SID v turnaji pokračovat.

Frei tvrdí, že jeho kamarád Čech nemá konkurenci

Z dob společného působení ve francouzském Rennes jsou Alexander Frei a Petr Čech velkými kamarády, přestože se jejich cesty rozešly už před čtyřmi lety. V sobotu ale na sebe žádné ohledy brát nebudou: Frei bude jako lídr švýcarské ofenzivy usilovat o "skalp" strážce české branky v prvním utkání na mistrovství Evropy.

Čech versus Frei: možná klíčový souboj zahajovací bitvy Eura

Ten souboj může být klíčový pro celé zahajovací utkání Eura. Švýcarsko versus Česká republika, ale také Alexandre Frei proti Petru Čechovi. Bývalí spoluhráči z Rennes se proti sobě postaví v sobotní ostře sledované bitvě v Basileji. A duel domácího kanonýra a české brankářské hvězdy nepochybně hodně napoví také o šancích obou týmů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele