Další články

Matějů znovu změní dres, z Benátek zamířil do Palerma

Třetího zaměstnavatele během jednoho roku bude mít Aleš Matějů. Český obránce v zimě opustil Brescii a zamířil do tehdy prvoligových italských Benátek, s těmi se nyní rozloučil a stal se novou posilou Palerma...

Matějů v sobotu za Benátky nenastoupí, měl pozitivní test na koronavirus

Obránce Aleš Matějů měl po čtvrtečním přestupu do Benátek pozitivní test na koronavirus a bude muset debut v novém působišti odložit. Pětadvacetiletý český reprezentant zamířil do karantény a nestihne sobotní duel na hřišti FC Turín. Nováček italské ligy to uvedl na svém webu.

Matějů bude hrát nejvyšší italskou soutěž za Benátky

Obránce Aleš Matějů bude po předčasném konci v Brescii hrát za Benátky. S nováčkem italské ligy podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Osmnáctý tým nejvyšší soutěže o tom informoval na svém webu.

Reprezentant Matějů předčasně skončil v italské Brescii

Český reprezentant Aleš Matějů se v druholigové italské Brescii dohodl na předčasném ukončení smlouvy, která by mu vypršela na konci sezony. Pětadvacetiletý obránce se stal volným hráčem a může si hledat nové angažmá. Informovala o tom italská média a dohodu na svém webu potvrdil i klub.

Matějů se těší na plný stadion a věří, že reprezentanti Nizozemce hodně potrápí

Obránce Aleš Matějů je nadšený, že si čeští reprezentanti v nedělním osmifinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku zahrají v Budapešti, kde může být na rozdíl od dalších pořadatelských měst šampionátu zcela zaplněný stadion. Pětadvacetiletý bek považuje soupeře za jednoho z favoritů turnaje, přesto věří, že národní tým ho dokáže hodně potrápit.

Věřím, že náhrada za Honzu Bořila může být adekvátní, řekl jeden z adeptů Matějů

Nasadit beka Aleše Matějů je pro trenéry jednou z možností, jak v sestavě českých reprezentantů pro nedělní osmifinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku na levém kraji obrany nahradit potrestaného Jana Bořila, který nebude moci hrát kvůli dvěma žlutým kartám. Pětadvacetiletý zadák italské druholigové Brescie věří, že by záskok zvládl velmi dobře, byť na turnaji v dosavadních třech zápasech neodehrál ani minutu.

Češi v zahraničí: Folprechtův double, asistence Baráka a Vydry

Povedené střelecké období prožívá v kyperské lize záložník Ermisu Zdeněk Folprecht. Trefil se v pátek i v úterý. Asistencemi přispěli svým týmům k bodovým ziskům Antonín Barák z Verony v italské lize a Matěj Vydra z Burnley v anglické.

Češi v zahraničí: Krmenčík vystřelil finále, Jankto výhru nad AS Řím

Záložník Jakub Jankto se prosadil v italské lize a pomohl Sampdorii k vítězství nad AS Řím. Důležitou roli v postupu PAOKu Soluň do finále řeckého poháru hrál Michael Krmenčík, který vstřelil důležitou branky v duelu s AEK Atény. Na vítězství West Hamu United v Burnley se podílel asistencí Vladimír Coufal, i když jeho parťák Tomáš Souček předtím zavinil penaltu.

Češi v zahraničí: Krajánkům to pálí! Pekhart vede tabulku, Schick s Barákem rozhodli

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Matěj Vydra vstřelil gól za Burnley v Southamptonu. Patrik Schick pomohl k vítězství Leverkusenu nad Schalke. Trefil se i v itlaské lize za Hellas Verona Antonín Barák či Tomáš Wágner na Kypru. Stálicí už je Tomáš Pekhart, jenž za Legii Varšava skóroval dokonce dvakrát.

Češi v zahraničí: Wágnerovy dva kyperské zásahy a první trefa Haška

V kyperské lize se dvakrát prosadil útočník Tomáš Wágner a pomohl k výhře Ney Salamis nad Karmiotissou. Ve druhé německé lize skóroval záložník Martin Hašek a jeho Würzburg porazil vedoucí Hamburger SV. Branku si připsal také Erik Daniel ze Slovanu Bratislava.

Češi v zahraničí: Barákova paráda a další střelecké kousky

Povedený prodloužený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Patrik Schick se trefil v bundeslize, Antonín Barák zase v italské Serii A. V polské Ekstraklase se zadařilo stálici Tomáši Pekhartovi i novici Jakubu Horovi. Tomáš Wágner rozšířil gólovou sbírku na Kypru. V Maďarsku rozhodl o výhře svého týmu Jakub Plšek.

Češi v zahraničí: Pekhart stihl dva góly a vyloučení. Červenal se i Souček

Český útočník Tomáš Pekhart o víkendu pomohl Legii Varšava k vítězství v lize a v úterý přidal postupovou branku v poháru. Zároveň se ale také nechal vyloučit. Červenou kartu viděl v anglické lize i Tomáš Souček. Vedení soutěže ale nakonec jeho trest zrušilo, a tak si mohl zahrát i FA Cup proti Manchesteru United. V Portugalsku se vytáhl brankář Matouš Trmal na hřišti Benfiky...

Češi v zahraničí: Wágnerova kyperská trefa a Trmalův portugalský debut

Tomáš Wágner zařídil v kyperské lize remízu a bod pro Neu Salamis. Mladý brankář Matouš Trmal má za sebou ligový debut v dresu portugalské Vitórie Guimaraes. Po zimní přestávce se rozběhla i s řadou českých legionářů polská Ekstraklasa.

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl, Krmenčík se znovu trefil za PAOK

Theo Gebre Selassie se trefil za Werder Brémy a rozseknul důležité utkání s Augsburgem. V Turecku přidal další branku z pokutového kopu Milan Škoda. A Michael Krmenčík pokračuje ve vydařeném startu v řecké Soluni. Ve čtvrtém utkání dal druhý gól.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele