play off - čtvrtfinále
01.07.2019 02:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Domácí USA pokračují, Curaçao těsně nestačilo

Pořadatel Gold Cupu jde do další fáze. Spojené státy porazily Curaçao díky jediné brance, jejímž autorem se ve 25. minutě stal Weston McKennie, takže se v semifinálových bojích mohou těšit na Jamajku.

Souboj obra s trpaslíkem se odehrál na Lincoln Financial Field ve Philadelphii. Město známé například z boxerské série Rocky hostilo duel domácího favorita s Curaçaem a od prvních minut bylo jasné, kdo bude udávat tempo hry. Už ve 4. minutě jsme viděli první povedenou akci domácích. Po přízemní přihrávce Arrioly dloubl míč levačkou z hranice malého vápna Pulisic a brankář Eloy Room musel vytáhnout parádní zákrok, aby jeho střelu odvrátil.

Hostující Curaçao spoléhalo primárně na protiútoky, které se mu poměrně dařily. Tím dostalo Američany pod mírný tlak a postupně začaly mít více ze hry. Právě v té chvíli ale USA udeřily. Pulisic si na levém kraji vápna zasekl míč a odcentroval jej na zadní tyč. Tam si naběhl Weston McKennie, který hlavou nedal Roomovi žádnou šanci - 1:0.

Vedení o jeden gól dalo domácímu týmu dostatek klidu, ale hosté se v žádném případě nevzdávali. Usadili se na chvíli na polovině soupeře a zasypávali ho centry. Po dalším ze série rohových kopů se k balonu dostal Nepomuceno, který z vápna střílel velmi dobře. Kdyby se mu do rány nepostavil obránce Aaron Long, dost možná by brankář Steffen kapituloval.

O chvíli později pálil po krátké přihrávce metr před hranicí vápna záložník Michael Bradley. Jeho přízemní dělovka prosvištěla vedle pravé tyče. Srovnat mohl ještě před odchodem obou mužstev do kabin obránce Darryl Lachman, který však ve velmi nadějné příležitosti hlavičkoval vedle tyče. První půle proto skončila mnohem veseleji pro domácí USA.

I po změně stran se Američané pochopitelně snažili znepříjemňovat snažícímu se soupeři jeho šance na výhru. Čas totiž hrál jasně pro ně stejně jako divácká kulisa povzbuzující domácí mužstvo. Skrytou střelou na zadní tyč z více jak dvaceti metrů se prezentoval Nepomuceno, balon ale proskákal vedle brány. Hlavní postavou utkání byl mladý talent Christian Pulisic, který v 50. minutě pálil velmi tvrdou ránou těsně vedle.

Nadějný centr po hodině hry z levé strany posílal do vápna obránce Lachman, jehož vybídku odvrátil pozorný Nick Lima opět jen na rohový kop. Těch s postupem času přibývalo, ale obrana USA si s nimi většinou hravě poradila. Další branka visela ve vzduchu na obou stranách a deset minut před koncem se jí málem dočkali Američané. Po přihrávce z levé strany hřiště pálil bez přípravy Zardes a jeho pokus málem olízl břevno! Když vzápětí Steffena nepřekonal Bacuna, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro vyhru Bidena

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sazite nekdo neco?

Reagovat
spider_8

Curacao solidní výkon, za ten kurz to málem vyšlo. A Van Kessel solidní minutky, vždycky jsem mu věřil

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Trump prohraje, bude to snad první dobrá věc, kterou pandemie způsobila. Biden to podle průzkumů má v kapse, ale jsem strašně nervózní, že to dopadne špatně.

Reagovat
Counter

Už ani sázet nejde :(

#Joevember

Reagovat
Svatej

Biden prej dost spoléhá na ty korespondenční hlasy v Pens, jsem na to dost zvědavej.Takhle, jak to je teď, bych si vsadil spíš na Trumpa..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele