play off - čtvrtfinále
30.06.2019 03:30 CET
1 : 1
5:4 pen.
(1:0, 1:1)

Reportáž

Mexiko na penalty udolalo Kostariku a zahraje si semifinále

Až penaltový rozstřel nasměroval do semifinále Gold Cupu favorizované Mexiko. El Tri hráli s Kostarikou v normální hrací době 1:1 a rozhodnout tak musely penalty, ve kterých Mexičané ani jednou nezaváhali. Kostarice se stala osudná pátá série, ve té brankář Guilermo Ochoa chytil pokutový kop Keysheru Fullerovi.

V houstonské aréně NRG se utkaly Mexiko a Kostarika, přičemž více šancí se dávalo prvně jmenovanému celku. Mexiko je považováno společně s USA za největšího favorita Gold Cupu, ale cesta do semifinále byla brázděná kostarickou překážkou.

Na stadionu panovala fantastická atmosféra a samotné utkání bylo hodně vypjaté. Zhruba půlhodinu se hrálo bez větší příležitosti na obou stranách a počínající třicátou minutou došlo k vzájemné strkanici, kterou musel uklidňovat sudí John Pitti. Vypjatá, ale jinak taktická bitva nabídla první gólovku až ve 38. minutě, kdy George přiťukl balón Borgesovi, který z voleje orazítkoval tyčku! Mexiko zachránilo štěstí a to se ještě jednou přiklonilo na jeho stranu ke konci prvního poločasu. Raúl Jiménez si zpracoval Pizarrovu přihrávku, náznakem střely si ještě udělal prostor a přesnou ranou překonal Moreiru.

Mexiko se z jedné střely na branku ujalo vedení, ale to po změně stran netrvalo dlouho. Kostarika našla odpověď po pouhých dvanácti minutách, když sudí Pitti odpískal zcela nesmyslnou penaltu po zákroku Luise Rodrígueze. Jak ukázal opakovaný záznam, zákrok nebyl v šestnáctce a ještě by se o něm dalo polemizovat. Velice krutý verdikt stál Mexičany vedení, protože Bryan Ruiz penaltu bezpečně proměnil.

El Tri se pokoušeli dostat vedení zpátky, ale střela Jiméneze skončila na pozorném Moreirovi. Po hodině hry měl Jiménez ještě jednu střeleckou možnost, ale tentokrát těsně netrefil branku. Vůbec největší příležitost si Mexiko schovalo na závěrečné minuty zápasu. V 87. minutě stáli při Kostarice všichni svatí, když Carlos Rodríguez napálil břevno. Rozuzlení nepřineslo ani čtyřminutové nastavení a hra se musela prodlužovat.

V prodloužení mělo zase více štěstí Mexiko, které ve 108. minutě přežilo obrovskou tutovku McDonalda a výtečně přitom zasáhl Ochoa. Utkání za 120 minut vítěze nepoznalo a rozhodnout musely pokutové kopy. Hned v první sérii neproměnil Mexičan Jiménez, zatímco Borges poslal Kostariku do výhody. Ta ale trvala jen do třetí série, ve které neproměnil Randall Leal. Ve čtvrté i v páté sérii oba celky proměnily a rozhodnutí přinesla až šestá série, ve které Keysher Fuller nechal vyniknout skvělého Ochou! Mexiko postoupilo na penalty do semifinále turnaje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele