play off - semifinále
04.07.2019 03:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

USA znovu ve finále Gold Cupu, v repríze posledního finále porazili Jamajku

Znovu po dvou letech si ve finále Gold Cupu zahrají Spojené státy americké. Rozhodlo o tom semifinálové utkání proti Jamajce, které hostitelský tým vyhrál 3:1. Zápas byl zhruba po šestnácti minutách na hodinu přerušen kvůli počasí, ale ani tato nečekaná pauza nedokázala americký tým na cestě do finále zastavit.

Spojené státy měly pochopitelně velkou diváckou převahu a i herně měly navrch. Jamajka se hned v prvních minutách zápasu ocitla pod tlakem a pokud by to bylo po úvodní desetiminutovce 3:0, 4:0, nikdo by se tomu asi nedivil. Jen do sedmé minuty zahodil domácí výběr tři gólovky a až čtvrtá se konečně ujala. Jozy Altidore sklepl centr z levé strany na Westona McKennieho, jenž zblízka propálil brankáře Blakea! Tlak domácích ani potom neustával a pomoci muselo Jamajce až počasí. Kvůli bouřkám muselo být utkání zhruba na hodinu přerušeno, takže oba celky zamířily do šaten.

Tempo zápasu ani po hodinové pauze neustávalo a k vidění byla celá řada gólových příležitostí, tentokrát na obou stranách. Ránu Flemmingse vyrazil Steffen a dorážka Mattockse skončila mimo tyče. Po půlhodině hry odmítl zdvojnásobit vedení McKennie, když místo zakončení do prázdné branky volil ještě přihrávku, což se ukázalo býti špatným řešením.

Vynikající utkání hrál Christian Pulisic a právě on krátce po změně stran vstřelil druhý gól Spojených států. Tvrdou ránu vypálil na Blakea Morris a Pulisic dorážkou do prázdné zvýšil náskok. Jamajka měla velké problémy v defenzívě a Američané toho dokázali využívat. Na Blakea se dál valil jeden útok za druhým.

V 69. minutě ale Jamajka vykřesala naději. Po centru do šestnáctky udeřil hlavou Shamar Nicholson a rázem to bylo o jediný gól. Jamajčané pak dokázali domácím několikrát zatopit, jenomže ti mají ve svých řadách Christiana Pulisice, který tři minuty před koncem stál znovu na správném místě a střelu Arrioly dokázal opět úspěšně dorazit do branky. Spojené státy zvítězily 3:1 a ve finále se utkají s Mexikem.

Autor: Ondřej Linhart / goldcup.org, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
ttopi

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ttopi

Neví někdo proč se počas GC hraje MLS? To jsou takoví ignoranti jako v NHL? Tam chápu, že SC je pro ně víc než MS, nebo OH, ale MLS podle mě zas takovej věhlas nemá jako lokální mezinárodní mistrovství.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Viem, pretože si homosexuál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele