play off - čtvrtfinále
30.06.2019 23:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jamajka díky penaltě postupuje přes Panamu

Do semifinále Cold Cupu se podívá Jamajka. V zápase s Panamou o tom rozhodla jediná penalta, o kterou se ve druhém poločase postaral Darren Mattocks. Panama, ač měla míč na kopačkách častěji, se nedokázala prosadit.

Na stadionu ve Philadelphii od prvních minut začala hrát aktivněji Panama. Držela míč, měla kontrolu nad utkáním a využívala toho, že Jamajka se soustředila hlavně na zataženou obranu. Zálohu měl pod kontrolou Fidel Escobar, což vzhledem k jeho jménu dokonale pasovalo. Hlavní hvězdou domácích byl bezesporu Leon Bailey, který pořádně hrozil z rychlých kontrů.

Postaral se také o první větší zákrok brankáře Mejíi, kterého prověřil střelou ze třiceti metrů. Zajímavou akci rozjela Panama ve 26. minutě. Gabriel Torres následně vysunul kolmicí do běhu Abdiela Arroyoa. Ten se už hnal na brankáře Blakea, ale zakončil pouze do boční sítě. V další šanci se zjevil Édgar Bárcenas, který se dostal do vápna a zkoušel v něm vybíhajícího brankáře přehodit. Pak se k němu míč dostal znova, ale s jeho kličkami si brankář Blake poradil.

Krátce před koncem první půle Panama chybovala v rozehrávce, takže se k balonu dostal rychlík Dever Orgill. S jeho přízemní střelou si však Luis Mejía poradil. Krátce po změně stran se do vápna s míčem u nohy hnal Leon Bailey, jehož důrazný průnik ukončil až vracející se obránce Harold Cummings.

Střelecké trápení Jamajky mohl v první branku proměnit útočník Junior Flemmings, jenže hráč amerického Phoenix Rising nemířil přesně. Brankář Luis Mejía tak stačil vložit do jeho rány konečky prstů a sledoval, jak se nebezpečná situace mění na rohový kop.

Z něj Jamajka udeřit nedokázala, ale obecně platilo, že se ve druhém poločase rapidně zlepšila. A odměna na sebe nenechala dlouho čekat. V 73. minutě naskakoval s Mattocksem na míč obránce Murillo a dotkl se balonu rukou! Právě Darren Mattocks si vzal penaltu na starosti a bezpečně ji proměnil. Byl to sice ještě boj o míč, ale do konce utkání se už skóre neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1, prodl. 1:1, na penalty Jamajka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele