základní část, 6. kolo
24.09.2023 12:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arno Verschueren (© twitter.com)

Sparta se oklepala z předchozí porážky a trápící se Vitesse udolala nejtěsnějším poměrem 1:0

Sparta je po loňské povedené sezóně považována za jednoho z černých koňů celé soutěže a tuto úlohu zatím bezezbytku naplňuje, jelikož v dosavadních šesti odehraných zápasech posbírala velmi solidních jedenáct bodů a v tabulce jí patří páté místo. Nyní v domácím prostředí plnila úlohu mírného favorita proti Vitesse a díky brzkému zásahu Arna Verschuerena zvítězila 1:0.

Rotterdamský celek naposledy nezvládl duel na půdě ambiciózního Alkmaaru a podlehl mu 0:2, teď však měl herně navrch a dokráčel k zaslouženým třem bodům. Naopak svěřenci trenéra Phillipa Cocuho prohráli již počtvrté z pěti střetnutí a nacházejí se na nelichotivé patnácté pozici. Výběr vedený koučem Jeroenem Rijsdijkem začal naprosto famózně a hned v 6. minutě rozhodl o svém nedělním úspěchu.

Šestadvacetiletý belgický záložník Verschueren se po hezkém přenesení míče z pravého křídla dočkal elegantního sklepnutí od japonského šikuly Saita a pak z hranice pokutového území nekompromisně vypálil přímo do pravého spodního růžku kolem marně se natahujícího gólmana Rooma. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nepřihodilo, Sparta chtěla pojistit svůj náskok po necelé hodině hry.

Před strážcem SBV se totiž zjevil osamocený Clement, avšak zblízka trestuhodně orazítkoval pouze břevno. V 66. minutě dokonce rozvlnil síť Joshua Kitolano, nicméně jeho trefa nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Vitesse bylo pod mírným tlakem až do samotného konce a žádnou gólovou možnost si nevypracovalo, naopak v nastaveném čase přežilo ještě jednu pohromu, když kvůli dalšímu ofsajdu nebyl uznán přesný zásah střídajícího Anella.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele