základní část, 22. kolo
17.02.2024 18:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Sparta i přes hrůzostrašný začátek otočila rotterdamské derby s Excelsiorem

Sparta se v posledních týdnech trápila a až do tohoto sobotního městského derby s Excelsiorem nevyhrála na ligové scéně čtyřikrát za sebou. V úvodu utkání se zdálo, že se jí to nepovede ani na pátý pokus, jelikož krátce po odehrané čtvrthodině prohrávala o dvě branky, nicméně postupně se dostávala do hry a nakonec ukořistila cenné vítězství po divokém výsledku 4:2.

Svěřenci trenéra Jeroena Rijsdijka tedy mají na kontě devětadvacet bodů a vrátili se do horní poloviny tabulky, konkrétně jsou na osmém místě a za šestým Go Ahead stále zaostávají o bodů pět. SBV naopak prohloubilo svou krizi, v Eredivisii prohrálo již potřetí v řadě a v tabulce mu patří až patnáctá příčka s jednadvaceti body. Přitom do tohoto pikantního duelu vstoupilo naprosto fantasticky a hned první větší možnost přetavilo ve vedoucí gól.

V 11. minutě si totiž Kik Pierie po rohovém kopu z pravé strany seběhl do středu pokutového území a nekompromisní ranou z voleje propálil změť těl před sebou včetně marně se natahujícího brankáře Olije. Neuběhlo ani dalších pět minut a Excelsior dokonce navýšil svůj náskok - tentokráte měl přesnou mušku pětadvacetiletý záložník Lance Duijvestijn, jenž se po parádním úniku Driouecha na pravém křídle a následné finální nahrávce ocitl před zcela prázdnou brankou a tu z bezprostřední blízkosti neminul.

Nicméně Sparta to v žádném případě nezabalila a přesně v polovině prvního poločasu se vrátila do hry o bodový zisk. Snížit dokázal belgický záložník Arno Verschueren, když po zpětném přistrčení pozdějšího hrdiny Tobiase Lauritsena napřáhl z necelých dvaceti metrů a jeho úchvatný projektil zapadl přesně do levé šibenice. Za dalších sedm minut bylo srovnáno zásluhou norského kanonýra Lauritsena.

Nejlepší střelec týmu po famózním průniku Saita na pravé křídle a následné zpětné nahrávce stál ve správnou chvíli na správném místě a dělovka ze sedmi metrů se od něho s trochou štěstí odrazila do sítě. Domácí favorit chtěl otočit vývoj ve 36. minutě, ale precizní střelu Saita z hranice pokutového území famózně zneškodnil gólman Van Gassel.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a ani jeden tým se nikam výrazně netlačil, avšak v 75. minutě rozhodl o úspěchu Sparty nezastavitelný Lauritsen. Po dalším ze série rohových kopů si seběhl k bližšímu rohu brankového území a fenomenální křižnou hlavičkou uklidil míč přímo k protější konstrukci - 3:2. Hosté se poté snažili vyrovnat, jenže v samotném závěru naopak inkasovali počtvrté po brejku střídajícího Charlesa-Andrease Bryma, který po přečíslení zakončoval do naprosto prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele