základní část, 18. kolo
21.01.2024 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead zaskočilo Spartu a z Rotterdamu si veze důležité tři body

Celek z Deventeru se trápil od konce listopadu uplynulého roku a v Eredivisii až do tohoto nedělního střetnutí v Rotterdamu nezvítězil pětkrát za sebou, ovšem teď díky trefám "severského" dua Willum Willumsson - Victor Edvardsen porazil konkurenční Spartu a upevnil si tak postavení v horní polovině tabulky. Momentálně mu patří šestá pozice se šestadvaceti body.

Domácí celek naopak nenavázal na týden starý úspěch v Sittardu (2:0) a aktuálně klesl na osmé místo s pětadvaceti body. Svěřenci trenéra Reného Hakeho vstoupili do tohoto utkání naprosto skvěle a hned první vážnější možnost ze 7. minuty znamenala vedení.

Prosadit se dokázal pětadvacetiletý islandský záložník Willumsson, jenž se po naprosto vynikajícím pasu Adekanyeho z pravé strany odpoutal od dvou bránících protihráčů a prudkou hlavičkou z hranice brankového území nasměroval míč přesně k levé konstrukci. Sparta se v následujících minutách snažila vyrovnat, nicméně brankáře De Langeho příliš nezaměstnávala.

Naopak Go Ahead pojistilo svůj náskok šest minut po přestávce. Nabíhajícího Deijla totiž ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně podrazil Van der Kust a rozhodčí Makkelie s nařízením penalty neváhal. K té se postavil švédský forvard Edvardsen a i s trochou štěstí uklidil míč do levého dolního růžku. Rotterdamský výběr mohl vrátit do hry o bodový zisk Verschueren přesně po hodině hry, nicméně toho vychytal De Lange, a poté se už nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele