základní část, 27. kolo
30.03.2024 18:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Het Kasteel (© AFP)

Sparta bez potíží rozstřílela Fortunu a oživila své šance na evropské poháry

Sparta před reprezentační přestávkou předváděla matné výkony a postupně se propadla až do dolní poloviny Eredivisie, nicméně teď ve 27. kole předvedla konstantní výkon od začátku až do konce a rozjetou Fortunu přehrála hladce po výsledku 4:0. Ústřední postavou tohoto zápasu se stal norský útočník Tobias Lauritsen, který hned dvě branky sám dal a k tomu si připsal na konto i jednu gólovou asistenci.

Rotterdamský celek se díky tomuto tříbodovému zisku vyhoupl na deváté místo se čtyřiatřiceti body, celek ze Sittardu naopak po čtyřech ligových duelech bez porážky tentokráte zaostával ve všech ohledech a se stejným počtem bodů je desátý vinou horšího skóre. Úvodních pětadvacet minut nic zajímavého nepřineslo a míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy, nicméně ihned na to nečekaně udeřil Arno Verschueren.

Šestadvacetiletý belgický záložník poslal svůj tým do vedení po rohovém kopu Clementa, kdy zády k brance nasměroval míč hlavou přímo k bližší konstrukci. Stejný hráč znovu zahrozil v nastavení první půle, jenže tentokráte byl jeho hlavičkový pokus na poslední chvíli zablokován. Domácí po změně stran nikam nespěchali a čekali na svou další šanci, která nakonec přišla po necelé hodině hry.

Již zmiňovaný Lauritsen si po prudké přihrávce Van der Kusta seběhl před hranici brankového území a z první chladnokrevně zavěsil pod břevno. Hosté se až do samotného konce vůbec k ničemu nedostali, naopak Sparta v samém závěru skórovala ještě dvakrát. V 88. minutě se podruhé zapsal do listiny střelců Lauritsen, neboť po nepřesně rozehrávce soupeře nekompromisně vypálil do pravé šibenice, v první nastavené minutě navíc uzavřel gólový účet střídající Alžířan Camiel Neghli dělovkou z mírného úhlu k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele