základní část, 3. kolo
27.08.2023 16:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Kees van Wonderen (© AFP)

Heerenveen nenavázal na úvodní dvě výhry a doma překvapivě prohrál se Spartou

Heerenveen zahájil letošní ročník Eredivisie s velkým elánem a v úvodních dvou duelech získal plný počet šesti bodů, avšak nyní nedokázal vyzrát na rotterdamského rivala Spartu a utrpěl porážku 1:3. Hosté naopak navázali na loňskou povedenou sezónu i začátek té nové a se sedmi body ze tří klání opět chtějí atakovat pohárové příčky. Hlavním hrdinou se stal japonský šikula Koki Saito, jenž skóroval hned dvakrát.

Přitom toto nedělní utkání se mohlo ubírat zcela jiným směrem, kdyby SC proměnilo hned svou první větší možnost z 6. minuty. Po sérii odrazů se nakonec opřel do míče Sahraoui a orazítkoval levou konstrukci, dorážející Nicolăescu pak z bezprostřední blízkosti trefil jen dobře postaveného brankáře Olije. Po následné akci odcentroval téměř od brankové čáry Sahraoui a zblízka hlavičkoval moldavský forvard Nicolăescu, avšak Olij brilantním zákrokem jednoruč odvrátil balón nad svou branku.

Hostující strážce vzápětí zasahoval ještě jednou po rohovém kopu z levé strany a následném závaru, Sparta však postupně srovnala krok a zhruba deset minut před výměnou stran z ničeho nic udeřila. Prosadit se dokázal norský forvard Tobias Lauritsen, jenž se po ráně Saita ze střední distance a zákroku gólmana Nopperta dostal k dorážce a pohotovou střelou zavěsil k pravé konstrukci.

Rotterdamský vyzyvatel definitivně rozhodl o svém úspěchu krátce po změně stran. Saito nejprve pojistil jeho náskok v 53. minutě, po vynikající samostatné akci Verschuerena a nejistém zákroku Nopperta hlavičkoval na hranici brankového území a bez větších potíží rozvlnil síť. Neuběhlo ani dalších devět minut a opět úřadoval Saito, protože napřáhl z pětadvaceti metrů a svůj pokus usměrnil do bližšího spodního růžku - 0:3.

Domácí vykřesali alespoň malou jiskřičku naděje na bodový zisk necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. Skórovat dokázal polský obránce Pawel Bochniewicz. Ten po parádním pasu Sahraouie z levého křídla zůstal zcela osamocen před Olijem a hlavou zavěsil pod břevno. SC se ale na nic dalšího nezmohlo. A naopak v nastaveném čase přišlo o vyloučeného Thoma Hayeho. Ten velmi nešetrným způsobem atakoval unikajícího Neghliho a od rozhodčího Lindhouta po zásluze uviděl přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele