základní část, 8. kolo
07.10.2023 16:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heerenveen se konečně zvedl, avšak s Nijmegenem nakonec jen remizoval

SC po dobrém začátku nebodovalo v Eredivisii hned pětkrát za sebou a teď se přece jen zlepšilo proti konkurenčnímu Nijmegenu, i když konečný nerozhodný výsledek ho úplně uspokojit nemůže. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena sice šli velmi brzy do vedení, avšak NEC srovnalo v nastavení první půle a po změně stran už žádný další gól nepadl. Heerenveenu patří třináctá příčka se sedmi body, hosté získali o jeden bod více a jsou desátí.

Domácí celek vstoupil do sobotního utkání naprosto fantasticky a již po necelých šesti odehraných minutách vedl, neboť teprve jednadvacetiletý švédský útočník Patrik Wålemark stál ve správnou chvíli na správném místě po tvrdé ráně Sahraouiho a výborném zákroku brankáře Roefse, se závěrečnou dorážkou do poloprázdné branky pak neměl větší problémy. SC chtělo navýšit svůj náskok po necelé čtvrthodině hry.

Tentokrát se zjevil ve velmi dobré pozici Pelle van Amersfoort, nicméně mířil jen doprostřed branky a Roefs parádním reflexivním zákrokem odvrátil balon do bezpečí. Zhruba v polovině první půle si připsal první dobrý zákrok také gólman Noppert proti dělovce z patnácti metrů, ale jeden z hrdinů nizozemského národního týmu na uplynulém MS v Kataru přece jen inkasoval ve druhé minutě nastavení úvodního dějství.

Za hosty nečekaně skóroval zkušený čtyřiatřicetiletý kanonýr Bas Dost, který po dlouhém pasu z vlastní poloviny a zakončení Hansena vůbec na nic nečekal a odražený balón napálil z hranice brankového území do zcela odkrytého prostoru tří tyčí. Heerenveen byl po přestávce aktivnější a častěji se nacházel na útočné polovině, jenže žádnou vyloženou gólovou možnost si nevypracoval a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele