základní část, 22. kolo
17.02.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Jeffrey de Lange (© AFP)

Heerenveen nenavázal na výhru s Ajaxem a doma podlehl konkurenčnímu Go Ahead

Nevyzpytatelný Heerenveen dokázal v minulém kole vyzrát na věhlasný Ajax, když ho porazil nejtěsnějším poměrem 3:2, ovšem ve 22. kole na tento fenomenální výkon nenavázal a po bezzubém ofenzivním výkonu podlehl dobře hrajícímu vyzyvateli z Deventeru po výsledku 0:2. V tuto chvíli tak stále má na kontě pětadvacet bodů a tabulkou klesl na dvanáctou pozici, zatímco Go Ahead si upevnilo solidní šestou příčku se čtyřiatřiceti body.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho neprohráli v nejvyšší nizozemské soutěži již popáté za sebou a z toho posbírali jedenáct bodů, před sedmým Nijmegenem si aktuálně vytvořili čtyřbodový odstup. První poločas tohoto sobotního střetnutí vyzněl jasně ve prospěch SC, které drželo balón z více jak sedmdesáti procent a soupeře přestřílelo v drtivém poměru 13:3, jenže ze tří přímých střel mezi tři tyče žádný gól nevytěžilo.

Hosté se postupem času osmělovali a po změně stran naopak na trávníku dominovali. Zatímco v úvodním dějství nevyslali na brankáře Van der Harta ani jednu ránu, tak po změně stran ho zaměstnali dokonce sedmkrát. Naopak domácí ve druhém dějství odpadli a hostující strážce De Lange nemusel ani jednou zasahovat. Klíčový okamžik tohoto střetnutí se zrodil v 56. minutě, kdy o důležité výhře Go Ahead rozhodl Jakob Breum.

Ten se totiž po přímém volném kopu Deijla a zákroku Van der Harta dostal k dorážce a z osmi metrů propálil svým přízemním pokusem vše, co mu stálo v cestě. SC postupem času hrálo na stále větší riziko a v závěrečné desetiminutovce toho hned dvakrát mohl využít střídající Victor Edvardsen, jenže napoprvé hlavičkoval do břevna a pak ho vychytal Van der Hart brilantním zákrokem.

Nicméně v nastaveném čase pečetil výhru Go Ahead jeho jmenovec Oliver Valaker Edvardsen, který po finální kolmici Tengstedta přelstil ofsajdovou past a v pádu uklidil svůj skákavý obstřel přímo doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele