základní část, 19. kolo
28.01.2024 12:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Fanoušci Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar opět nepřesvědčil a z Heerenveenu si veze pouze bod

Favorizovaný Alkmaar nepřerušil svou výsledkovou mizérii ani na půdě tápajícího Heerenveenu, a i když se velmi brzy dostal do vedení, tak po vyloučení Densa Kasiuse zhruba pět minut před přestávkou mohl být rád, že stejně jako před týdnem vybojoval bod za nerozhodný výsledek 2:2 díky brance v samém závěru. AZ tedy nevyhrálo v Eredivisii počtvrté za sebou a s pětatřiceti body je stále čtvrté.

Nový kouč Maarten Martens nedovedl své svěřence ke kýženému vítězství ani na druhý pokus, AZ v tuto chvíli zaostává za vedoucím PSV o propastných dvacet bodů a před pátým Ajaxem už je o jediný bod. SC v předchozích pěti ligových duelech hned čtyřikrát prohrálo a jedinkrát remizovalo, s touto remízou tak musí být "víceméně" spokojeno. V tabulce nizozemské nejvyšší soutěže mu patří jedenáctá příčka s jednadvaceti body.

Úvod zápasu spíše probíhal v opatrnějším duchu, favorit tohoto nedělního střetnutí z ničeho nic otevřel gólový účet po necelých dvaceti minutách hry zásluhou nejlepšího střelce nizozemské ligy Vangelise Pavlidise. Pětadvacetiletý řecký kanonýr vsítil v tomto ligovém ročníku již svou jubilejní dvacátou trefu, jelikož si po excelentním pasu pozdějšího hříšníka Kasiuse z pravého křídla seběhl do středu pokutového území protivníka a pohotovou hlavičkou přehodil naprosto bezmocného gólmana Nopperta.

Nicméně neuběhlo ani dalších pět minut a Heerenveen nečekaně vyrovnal - prudký pas z pravé strany totiž tečoval bránící Jordy Clasie a hodně smolným způsobem ho usměrnil do protějšího spodního růžku vlastní branky. Alkmaar si ještě více zkomplikoval svou situaci ve 40. minutě, neboť již zmiňovaný Kasius šel až příliš horlivě do souboje s Pawlem Bochniewiczem a šlápl ho do intimních partií. Rozhodčí Van der Eijk mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Domácí překvapivě otočili vývoj šest minut po přestávce, kdy se Luuk Brouwers nikým nehlídán zjevil ve středu šestnáctky soupeře a z první uklidil míč přesně pod pravou šibenici. Poté se zdálo, že se oslabení hosté na nic nezmohou a výběr vedený trenérem Keesem van Wonderenem dokráčí k senzační výhře, jenže v 88. minutě po naprostém nedorozumění nastřelil vyběhnutý Noppert vracejícího se Bochniewicze a balón k údivu všech přítomných zapadl doprostřed brány.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele