základní část, 28. kolo
02.04.2024 18:45 CET
1 : 4
(1:3)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Vitesse nemělo se Spartou šanci a přiblížilo se pádu do druhé ligy

Tradiční účastník Eredivisie nezvládl ani utkání vloženého 28. kola s probuzenou Spartou a po několika výrazných chybách v defenzívě mu podlehl vysokým poměrem 1:4. V tabulce Eredivisie stále zůstává na velmi nelichotivém sedmnáctém místě se sedmnácti body a šest kol před koncem ztrácí na patnáctý Waalwijk šest bodů, nicméně ten ještě disponuje čtvrtečním duelem k dobru. SBV nyní nevyhrálo na ligové scéně již popáté za sebou.

Naopak svěřenci trenéra Jeroena Rijsdijka navázali na nerozhodný výsledek s Ajaxem (2:2) i minulou vysokou výhru s Fortunou (4:0) a aktuálně se vrátili zpět do hry o přímý postup do evropských pohárů, protože jim náleží osmá příčka se sedmatřiceti body. Do touho úterního střetnutí vstoupili naprosto fantasticky a již svou první větší možnost po necelých sedmi odehraných minutách přetavili ve vedení.

Prosadit se dokázal stále teprve jednadvacetiletý japonský záložník Shunsuke Mito, jenž se po zisku ve středu hrací plochy opřel do odraženého balónu z dvanácti metrů a nechytatelně ho uklidil pod břevno kolem dívajícího se brankáře Rooma. Hosté měli navrch i v následujícím průběhu a druhý uklidňující gól vsítili v 19. minutě zásluhou sedmadvacetiletého špílmachra Pelleho Clementa.

Ten po zpětném přistrčení od Kokiho Saita předvedl úchvatný "slalom" kolem několika protihráčů a nakonec z hranice brankového území zakroutil míč do levého dolního růžku. Sparta byla i ve zbývajících okamžicích úvodního dějství při chuti a o svém úspěchu definitivně rozhodla ve 43. minutě, jelikož jiný japonský krajánek v dresu rotterdamského klubu Saito po finální nahrávce Van der Kusta vypálil razantně levačkou a i s trochou štěstí překonal marně se natahujícího hostujícího strážce - 0:3.

Vitesse dokázalo bleskově odpovědět ještě do přestávky - naději na bodový zisk vykřesalo v nastaveném čase prvního poločasu, neboť polský rodák Kacper Kozłowski si naskočil na rohový kop Hadjiho-Moussy z pravé strany a prudkou hlavičkou se trefil přímo k pravé konstrukci.

Výběr vedený koučem Edwardem Sturingem se po změně stran snažil tlačit na útočnou polovinu a chtěl tento souboj ještě zdramatizovat, ovšem jeho plamínek naděje definitivně zhasl v 58. minutě. To totiž hostům vrátil tříbrankový náskok obránce Mike Eerdhuijzen, když po skvěle zahraném přímém volném kopu Clementa z pravého křídla zavěsil hlavou pod horní tyčku nad plachtícího Rooma.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele