základní část, 12. kolo
11.11.2023 21:00 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Vitesse prohloubilo své trápení a po porážce s Heerenveenem zůstává v tabulce úplně poslední

Celek z Arnhemu už loni nemohl být se svými výkony vůbec spokojen a letos je na tom ještě mnohem hůře - v dosavadních dvanácti zápasech totiž vybojoval pouhých osm bodů a po prohře 1:3 s konkurenčním Heerenveenem mu stále patří poslední osmnáctá příčka. SC naopak potvrdilo zlepšenou formu z poslední doby a díky druhé výhře z předchozích tří zápasů poskočilo na desáté místo Eredivisie se třinácti body.

Přitom svěřenci věhlasného trenéra Phillipa Cocuho vstoupili do tohoto sobotního duelu naprosto fantasticky a již po necelých čtyřech odehraných minutách vedli. Prosadit se dokázal Million Manhoef, jenž se po bleskovém přistrčení pozdějšího hříšníka Marca van Ginkela opřel do balónu ze čtrnácti metrů a parádně se trefil do protějšího spodního rohu kolem marně se natahujícího brankáře Nopperta.

"Srdíčka" se však postupem času stále častěji dostávala do hry a kýženého vyrovnání se dočkala ve 25. minutě. Na pravém křídle odvedl dobrou práci Nunnely a svým skákavým centrem našel před hranicí brankového území Pelleho van Amersfoorta, jehož pohotový volej zapadl i přes zákrok gólmana Rooma do bližší šibenice. Heerenveen mohl otočit vývoj ještě do přestávky, ale dělovku Olssona ze 43. minuty brilantně zneškodnil Room.

Asi nejdůležitější okamžik zápasu se zrodil zhruba v polovině druhého dějství. Van Ginkel totiž při útočné akci svého týmu naprosto zbytečně došlápl kotník bránícího Braudeho a rozhodčí Van de Graaf mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. SC zužitkovalo početní výhodu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem díky proměněné penaltě Anase Tahiriho.

Van de Graaf ji nařídil za evidentní stažení Meulensteena na unikajícího Brouwerse a nabídnutou možností nepohrdl právě osmadvacetiletý marocký záložník, který uklidil svůj přízemní pokus k pravé tyči do protipohybu bezmocného Rooma. Za dalších sedm minut definitivně rozhodl o výhře hostujícího celku navrátilec v sestavě Ion Nicolaescu. Moldavský reprezentační útočník nastoupil po více než měsíční pauze vynucené zraněním a hned skóroval z otočky po prodloužené hlavičce Bochniewicze.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele