základní část, 8. kolo
07.10.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

V Arnhemu gól nepadl, Vitesse se tak podělilo o body s Excelsiorem

Vitesse se po sérii pěti porážek v řadě naposledy zvedlo na půdě Nijmegenu (3:1) a teď chtělo potvrdit dobré rozpoložení proti sebevědomě hrajícímu Excelsioru, ale v nepříliš pohledném utkání žádná branka nepadla a nerozhodný bezbrankový výsledek je z tohoto pohledu naprosto zasloužený. Svěřencům trenéra Phillipa Cocuho momentálně patří dvanáctá pozice se sedmi body, hosté si udrželi vynikající pátou příčku se třinácti body.

Výběr vedený koučem Marinusem Dijkhuizenem tak v dosavadních osmi odehraných zápasech prohrál jen jednou a jasně ukazuje, že pouze o záchranu bojovat nechce. Úvodní vzrušení tohoto utkání nastalo přesně po pětadvaceti minutách hry, kdy z obrovské vzdálenosti napřáhl Arcus, ale jeho projektil minul břevno o necelý půl metr. Vzápětí na opačné straně zahrozil hostující Driouech, nicméně s jeho přízemním pokusem si poradil gólman Room.

Po změně stran byl přeci jen aktivnější domácí favorit - ve 48. minutě se vůbec poprvé vytáhl brankář Van Gassel proti dělovce střídajícího Voelkerlinga Perssona, za dalších sedm minut si hostující strážce poradil také s nepříjemnou táhlou střelou Meulensteena. Vitesse výrazně přidalo v poslední půlhodině, jenomže Manhoef nejprve nevyzrál na Van Gassela a poté stejný hráč pálil o kousek vedle.

V úplném závěru chtěli rozhodnout Marco van Ginkel s Voelkerlingem Perssonem, ovšem první jmenovaný si znovu vylámal zuby na fantastickém Van Gasselovi a švédský mladíček pak v nastavení zbrkle zakončoval příliš vysoko nad horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele