základní část, 5. kolo
16.09.2023 18:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse selhalo potřetí v řadě, tentokráte senzačně nestačilo na outsidera z Waalwijku

Svěřenci trenéra Phillipa Cocyho sice zahájili sezónu těsnou výhrou ve Volendamu (2:1), jenže v následujících dvou duelech nestačili na PSV (1:3) s Alkmaarem (0:2) a nyní zaznamenali další neúspěch. Proti doposud poslednímu Waalwijku byli považováni za jasné favority, jenomže tentokráte se prosadit nedokázali a RKC nečekaně podlehli po výsledku 0:2. Hosté se naopak po čtyřech prohrách za sebou konečně probrali.

Výběr vedený koučem Henkem Fraserem se až do tohoto sobotního střetnutí nebývale trápil a s hrozivým skóre 2:13 byl nejhorším týmem celé soutěže, nyní však předvedl zodpovědný výkon ve všech ohledech a přeci jen dokráčel k důležitému tříbodovému zisku. Úvodní dějství se delší dobu neslo ve velmi opatrném duchu, hosté poprvé vážněji zahrozili ve 38. minutě. Po vynikající přihrávce Lelievelda totiž zakončoval z hodně ostrého úhlu Cleonise, ale zblízka přeci jen orazítkoval bližší tyč.

Po následné akci se skóre už přeci jen měnilo, jelikož Yassin Oukili převzal finální nahrávku od Roemeratoeho a jeho nezištná střela z patnácti metrů zapadla přímo do levého spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Rooma. Domácí se poté snažili přidat na obrátkách, nicméně svou již tak komplikovanou situaci si ještě více ztížili přesně po odehrané čtvrthodině.

Million Manhoef totiž v pokutovém území při snaze získat míč nevybíravě došlápl bránícího Oukiliho a rozhodčí Lindhout okamžitě vytáhl žlutou kartu. O pár okamžiků později si však šel souboj ověřit k videu a po přezkoumání záznamu dokonce ukázal Manhoefovi přímou červenou kartu.

SBV se pak i v deseti snažilo alespoň vyrovnat, jenomže ke gólovému zakončení se nedostalo a naopak v páté minutě nastavení inkasovalo podruhé. Výhru Waalwijku pečetil dvaadvacetiletý záložník Richonell Margaret, jenž zhruba po půl hodině strávené na trávníku vsítil svou premiérovou trefu v Eredivisii díky nekompromisnímu voleji z hranice brankového území přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele