základní část, 20. kolo
04.02.2024 12:15 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Oliver Valaker Edvardsen (© twitter.com)

Vitesse neuspělo ani s Go Ahead a v Eredivisii tak stále zůstává poslední

Celek z Arnhemu prohloubil své trápení i ve 20. kole letošního ročníku Eredivisie, jelikož se nedokázal prosadit proti ambicióznímu Go Ahead, a porážce 0:2 tedy nezabránil. V této ligové sezóně tak prohrál již počtrnácté a v tabulce zůstává poslední osmnáctý s dvanácti body o skóre za předposledním Volendamem. Naopak výběr z Deventeru vyhrál podruhé z předchozích tří případů a posunul se na solidní šestou příčku s třiceti body.

SBV přitom za svým rozjetým rivalem herně nezaostávalo, míč drželo téměř ze šedesáti procent a nakonec vyprodukovalo i více střeleckých pokusů, nicméně tradičně ho zklamala produktivita. V úvodní půlhodině bylo mírně aktivnějším týmem a vytvořilo si i jednu gólovou možnost, jenže prudkou hlavičku Meerdinka z hranice brankového území směřující přímo pod břevno famózně odvrátil do zámezí brankář De Lange.

Go Ahead z ničeho nic prorazilo zhruba deset minut před přestávkou - gólový účet tohoto střetnutí otevřel čtyřiadvacetiletý norský útočník Oliver Valaker Edvardsen, který po křižném nákopu Linthorsta z pravého křídla předběhl vyběhnutého gólmana Rooma a po krátkém sólu rozvlnil síť přízemní střelou z mírného úhlu. Hosté od tohoto okamžiku hráli s mnohem větším elánem a po změně stran měli navrch.

Svůj náskok mohli pojistit po necelé hodině hry, avšak střílený centr Jamese z levé strany vyškrábl Room jednoruč za svou branku. Vitesse s přibývajícím časem hrálo na stále větší riziko a v nastaveném čase na to doplatilo. Ve čtvrté nastavené minutě byl sice po právu přímo vyloučen hostující Willum Willumsson po naprosto zbytečném zákroku na Kozłowského, pak ale z rychlého brejku skóroval střídající Jakob Breum ukázkovým lobem z osmi metrů přímo doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele