základní část, 22. kolo
18.02.2024 14:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Záchranářský souboj vítěze neměl, „nic neřešící“ remízu zařídili Ould-Chikh s Pintem

Souboj dvou posledních týmů ligové tabulky nabídl skvělý začátek, jelikož v úvodních šesti minutách padly hned dvě branky, ovšem od tohoto momentu úroveň nedělního zápasu postupně upadala a diváci na stadionu GelreDome se žádných dalších gólů nedočkali. Oba soupeři tak protáhli svou dlouho šňůru bez vítězství a shodně se třinácti body zůstávají na dně Eredivisie, Volendam je sedmnáctý díky lepšímu skóre.

Svěřenci trenéra Edwarda Sturinga se naposledy radovali z tříbodového zisku na ligové scéně v polovině prosince, nyní nedokázali naplno bodovat již sedmkrát za sebou. FC je na tom v tomto ohledu velmi podobně, jelikož neokusilo pocit vítězství šestkrát v řadě. Výběr vedený koučem Regilliem Simonsem přitom zahájil toto střetnutí naprosto famózně a ani po třech odehraných minutách vedl.

Prosadit se dokázal šestadvacetiletý útočník s marockými kořeny Bilal Ould-Chikh, jenž se sám rozeběhl od vlastního pokutového území a po více než sedmdesátimetrovém sólu napřáhl z hranice šestnáctky soupeře, jeho kroucený pokus z dvanácti metrů zapadl nad pravý dolní růžek kolem dívajícího se brankáře Rooma. Nicméně SBV tato inkasované trefa nepoložila a o tři minuty později bylo bleskově vyrovnáno.

Jedinou branku domácí favorita vsítil zkušený třicetiletý obránce Mica Pinto, který překvapivě napřáhl z necelých pětadvaceti metrů a jeho nepříjemný skákavý pokus zapadl k bližší konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Backhause. Klub z Arnhemu v následujícím průběhu na trávníku dominoval a obstřeloval branku soupeře, jenže znovu ho zklamala koncovka - jen brankovou konstrukci totiž trefili Hadj-Moussa, Arcus a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem také Meulensteen, výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele